Sportovec se zlobí: Komunistická vláda, agent premiérem, rozvědčice na kandidátce. Co ještě víc chcete, voliči ANO?

Praha - Do zastupitelstva Prahy 10 by chtěla kandidovat Radmila Kleslová. Klesová už byla místostarostou této části v letech 2010 až 2014, tehdy za ČSSD. Později přestoupila do hnutí ANO 2011 a od listopadu 2014 do ledna 2016 vedla městskou část jako starostka. V únoru 2015 byla zvolena místopředsedkyní hnutí ANO 2011, na funkci v září téhož roku rezignovala, kvůli kauze, kdy pracovala pro mnoho podniků za vysoké finanční odměny. Šéf ANO Andrej Babiš prý v její kandidatuře problém nevidí.

S informací o kandidatuře Kleslové přišel o víkendu server iRozhlas. Podle něj politička figuruje v návrhu kandidátky ANO do podzimních voleb na druhém místě. Kandidátky sestavují jednotlivá místní sdružení a poté je musí posvětit celostátní vedení strany. Nyní je pouze řadovou zastupitelkou v Praze 10.

„To je otázka na výbor. Pokud vím, tak paní Kleslová, na kterou jste někteří z vás vedli velkou kampaň, tak ta různá trestní oznámení byla nesmyslná. Ona se očistila a já osobně s ní určitě nemám problém," reagoval Babiš na otázku ohledně možné kandidatury kontroverzní političky.

A přestože Babiš nemá s její kandidaturou problém, další už tak nadšeni nejsou. „Komunistická vláda, agent premiérem a další ve vysokých funkcích, rozvědčice zpět na kandidátce, co ještě víc chcete voliči ANO? Mrzí mě to .... ale nezapomeneme, i když není zrovna žádné výročí. Toufar, Horáková, Palach,“ okomentoval Babišova slova kajakář a olympionik Vavřinec Hradílek. 

Radmila Kleslová se vrací do politiky a náruče ANO. Co dříve neprošlo, dnes projde ještě lépe a radostněji. Aspoň na Praze 10 dojde k dalším unikátním nálezům. pic.twitter.com/E8D7tr1WRq

— Ján Simkanič (@Simindr) 4. června 2018

„Za ANO bude v Praze zase kandidovat paní Kleslová. Tomu se ve zpravodajské hantýrce říká "probudit spícího agenta“,“ rýpnul si místopředseda ODS Martin Kupka.

O Kleslové je známo, že v letech 1986 až 1989 byla členkou Státní bezpečnosti, od roku 1988 ve 23. odboru rozvědky, který měl na starosti získávání a výcvik špiónů do kapitalistického zahraničí. Její jméno se objevilo na nahrávce zveřejněné anonymní skupinou Julius Šuman, kde o ní Babiš mluvil jako o „špiónce." Kleslová tehdy nahrávku označila za zmanipulovanou.

Související

Radmila Kleslová

Policie nebude stíhat Kleslovou, kauza ale míří k ÚOHS

Praha - Česká pirátská strana před rokem podala trestní oznámení kvůli podezření, že některé státní společnosti a příspěvkové organizace platily někdejší místopředsedkyni ANO a bývalé starostce Prahy 10 Radmile Kleslové, aniž pro ně reálně vyvíjela činnost. To se nepotvrdilo, policie proto kauzu nebude dál vyšetřovat. Převezme si ji však antimonopolní úřad.

Více souvisejících

Radmila Kleslová (ANO) Vavřinec Hradilek (kajakář) Martin Kupka (ODS)

Aktuálně se děje

před 55 minutami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 1 hodinou

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

FOTO: Vykolejený vlak skončil na dva kusy mimo trať. Jel přes 100 km/h

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy