Babiše vypískali v Edenu i ve Varech: Moji hejtři se radovali. Jo, pískali. A jiní zase tleskali, brání se

Praha - Premiér Andrej Babiš v posledních dnech neprožívá právě nejlepší chvíle. Nejprve jej pískotem uvítali v pražském Edenu a všesokolském sletu, pak se k němu podobně zachovala část publika na promítání filmu na festivalu v Karlových Varech,.Babiš ale na sociálních sítích poslal svým kritikům vzkaz.

Babiš se na sociálních sítích vrátil k všesokolskémui sletu. „Zachytil jsem, jak se moji hejtři včera radovali, že na mě v Edenu při hlavním programu XVI. Všesokolského sletu nějací lidi pískali. Jo, pískali. A jiní zase tleskali. Mrzí mě to, ale nedá se nic dělat. Všem se asi nikdy nezavděčím,“ posteskl si česká premiér.

Přesto se mu prý na akci líbilo. „Ale víte co? Já jsem si to i tak hrozně užil. Sokolové mě pozvali už na generálku, za což jim moc děkuju, a tak jsem ve dvě hodiny odpoledne seděl na tribuně stadionu skoro sám. Jen s Milanem Hniličkou a profesorkou Adámkovou, která taky cvičí. Dost těch lidí si tam ty skladby zkoušelo v takovém počtu poprvé, od listopadu trénovali jen doma. Nadchla mě ta atmosféra, ty jejich úsměvy, že spolu cvičí senioři i úplně malé děti. Bavilo mě být s nimi v kontaktu. No a večer, to bylo zase něco úplně jiného. Tisíce lidí, reflektory, působilo to velkolepě,“ dodal Babiš.

Mezitím se ale objevila informace, že podobné přivítání jako Sokolové připravili pro Babiše i někteří návštěvníci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. On a polský premiér Mateusz Morawiecki navštívili promítání známého snímku Rain Man. Oba státníci se posadili v prostřední řadě Velkého sálu Thermalu. Když zhasla světla, někdo z publika zakřičel: „Hanba, Babiš.” Následoval dlouhý potlesk.

„Babiš dorazil do Varů, hustě obklíčen muži v oblecích a přesto vidět tak, že lidi začali pískat a křičet hanba,“ popsala na sociálních sítích například mluvčí ODS Jana Havelková.

Svůj ostrý komentář přidal i publicista a novinář Jan Rejžek. „Máme premiérem, jak známo, v dlouhé demisi estébáckého stíhaného komouše, který má tu drzost lézt na Velehrad a na Všesokolský sjezd a na festival do Varů. Všude ho vypískali. To té kreatuře pořád nic nedochází?“ nechápe Rejžek.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš slet sokola Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Kaliňák: Ficova zranění jsou rozsáhlá. Mnoho věcí se bude muset znovu naučit

Slovenský ministr obrany Robert Kaliňák dnes na tiskové konferenci uvedl, že rozsah zranění u premiéra Roberta Fica, která byla způsobena čtyřmi střelnými ranami vypálenými atentátníkem, je tak rozsáhlý, že odpověď organismu může být ještě náročná. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy