Policie chce stíhat komunistu Ondráčka, požádala Sněmovnu o vydání

Praha - Policie dnes odpoledne požádala Sněmovnu o vydání poslance KSČM Zdeňka Ondráčka ke stíhání. Případ se zřejmě týká jeho výroků o někdejším kandidátovi na prezidenta Michalu Horáčkovi, které pronesl v rozhovoru pro server EuroZprávy.cz.

"Policie ČR dnes požádala Sněmovnu o vydání pana Ondráčka k trestnímu stíhání. Předpokládám, že v souvislosti s mým trestním oznámením. Pan Ondráček, navzdory dokumentům, které jsem zveřejnil, mě označil za spolupracovníka StB (komunistické Státní bezpečnosti) a veksláka," uvedl na twitteru Horáček.

Zprávu od policie zatím Horáček nedostal. "Pouze jsem byl předvolán jako svědek a vypovídal do protokolu," sdělil. "Tento krok Policie ČR, týká-li se mého trestního oznámení, ve mně posiluje víru, že žijeme v právním státě," doplnil.

Ondráček řekl na dotaz ČTK, že neví, kvůli čemu může policie žádat o jeho vydání. "Až to přijde, já se s tím seznámím," dodal. Poznamenal, že to vnímá jako předvolební boj.

Ondráček v rozhovoru pro náš server obvinil koncem loňského roku během kampaně před lednovými prezidentskými volbami Horáčka ze spolupráce s StB. "Horáček je podle dostupných informací bývalý vekslák a spolupracovník StB s krycím jménem Sázkař," řekl tehdy pro EuroZprávy.cz Ondráček. 

Horáček jakoukoli spolupráci s StB popřel a na poslance Ondráčka podal začátkem tohoto roku trestní oznámení. Policie sice později vyšetřování odložila, ale státní zastupitelství policii případ vrátilo.

Imunitní výbor nyní stanoví termín, kdy se žádostí o vydání bude zabývat. Mělo by to být ještě před 10. zářím, kdy začne řádná zářijová schůze Sněmovny, řekl ČTK předseda výboru Grospič. Sněmovna v současném složení vydala ke stíhání zatím dva poslance - předsedu hnutí ANO a premiéra Andreje Babiše a místopředsedu ANO Jaroslava Faltýnka, a to kvůli údajnému dotačnímu podvodu s farmou Čapí hnízdo. Státní zástupce letos v květnu stíhání Faltýnka a dalších tří lidí zrušil, ale stíhání Babiše pokračuje, žalobce zamítl Babišovu stížnost proti obvinění.

Související

KSČM Komentář

Komunisté zase velí zemi. I když se neoslovujeme soudruhu a major Zeman nezáří z obrazovky

KOMENTÁŘ – Po zemi se opět rozlila rudá barva, která diktuje, jak národ bude žít. Komunisté bohužel opět převzali moc nad republikou, i když se tváříme, že nám nevládnou. Z kabinetu Andreje Babiše si KSČM udělala své rukojmí, které plní, co jim nadiktují. Jinak by sestava ze Strakovy akademie nic neprosadila. Stala se pouhými loutkami v rukou bolševiků, kteří zvláště v koronavirové pandemii rozhodují o dění ve státě, jemuž velí. A tak rozkazují, kdy žáci půjdou do školy, anebo že ožebračí armádu o deset miliard. Nikdy se nevyplatí je podceňovat, stále jsou nebezpeční. Už jen tím, že stále existují a nejsou postaveni mimo zákon.

Více souvisejících

Zdeněk Ondráček Michal Horáček Poslanecká sněmovna

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 30 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy