Rozbroje v pražské ČSSD? Pavlík vpálil Novákovi mrtvé duše, ten si to nedal líbit

Praha - Komunální volby se blíží a v metropoli je už znát napětí. Půtky zasáhly sociální demokracii. Šéf pražské organizace ČSSD Petr Pavlík tvrdí, že odchod starosty Prahy 10 Vladimíra Nováka z ČSSD není ztrátou, ale úspěchem.

Novák podle Pavlíka ovládal organizaci ČSSD na Praze 10 přes "mrtvé duše" a poté, co se na to přišlo, o kontrolu přišel. "Pan Novák byl předsedou obvodního výkonného výboru v Praze 10, kde na jaře proběhla přeregistrace členů, neboť kontrolní orgány odhalily nesrovnalosti v členské základně," uvedl Pavlík.

Ukázalo se podle něj, že z původních zhruba 500 členů polovina neexistuje. "Obvodní organizace pana Nováka se scvrkla na cca 250 členů. Z největší pražské obvodní organizace se stala průměrnou," dodal. Reakci Nováka ČTK shání.

Dodal, že bez mrtvých duší nemohl Novák a jeho rodina kontrolovat obvod, nezískal by podporu na funkci předsedy výkonného výboru a ztratil vliv na kandidátku do komunálních voleb. Sám starosta Novák ohlásil, že bude na magistrát i v Praze 10 kandidovat za hnutí Starostové pro Prahu. V pražské buňce podle Pavlíka kontroverzní politiky vystřídaly nové tváře. 

"Vyjádření pana Pavlíka, který neváhá kádrovat celou rodinu, je sumář nesmyslů, domněnek a emocí. Je z toho jasně patrné, že pro ČSSD není jednoduché přijít o starostu," komentoval vyjádření šéfa pražské sociální demokracie Novák. Pavlík podle něj patří k zastáncům vlivného pražského sociálního demokrata Miroslave Pocheho, kterého Novák kritizuje. "Bude zajímavé sledovat další osud pana Pavlíka, tedy přesněji jakou trafiku získá od pana Pocheho," uvedl starosta. 

Sociální demokracie v komunálních volbách v roce 2014 získala v desáté městské části 10,5 procenta hlasů a pět mandátů ze 40. Obdobný procentuální výsledek ČSSD zaznamenala i ve volbách na magistrát, kde za ni v zastupitelstvu zasedlo osm zastupitelů ze 65. V obou případech se strana stala součástí koalice, v Praze 10 od roku 2016, kdy odstoupila Radmila Kleslová (ANO), dosavadní místostarosta Novák obsadil funkci starosty.

Související

Více souvisejících

Vladimír Novák (pražský politik) Petr Pavlík (ČSSD) ČSSD Praha Komunální volby Miroslav Poche

Aktuálně se děje

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Diskuse, koncerty i výstavy. Česko slaví 20 let v EU, odstartuje Týden Evropy

Česko oslavuje 20 let členství v EU prostřednictvím různých akcí po celé republice. V Praze se dnes konají diskuse, koncerty, výstavy a divadelní představení. Večer otevře prezident Petr Pavel takzvaný Týden Evropy.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy