Manžel hejtmanky Jermanové podal trestní oznámení, viní reportéra ze stalkingu

Praha - Manžel středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové Jakub Pokorný podal trestní oznámení na novináře serveru Seznam.cz Vojtěcha Blažka, viní ho ze stalkingu. Žurnalista v létě natočil reportáž o tom, že Pokorný využíval manželčino služební auto ke svým cestám do práce. Blažek kvůli tomu v pondělí vypovídal na policii, odmítl, že by jeho práce vybočila z běžných novinářských postupů.

Pokorný už dříve vyzval redakci Seznamu s odkazem na ochranu osobních údajů a evropské nařízení o ochraně osobních údajů GDPR, ať reportáže o používání auta odstraní z webu. Redakce to odmítla.

"Údaje, které byly v příspěvcích zařazeny, byly nezbytné k prokázání předmětu poskytované informace, respektive k doložení toho, jaká osoba, na základě jakých osobních vazeb, za jakých podmínek a k jakým účelům využívá prostředky z veřejného rozpočtu. Jejich zveřejnění bylo v souladu s prokázaným převládajícím zájmem práva veřejnosti na poskytnutí informací o tom, že soukromá osoba využívá svých osobních vazeb na představitelku kraje k získání výhody, respektive možnosti jezdit v automobilu kraje při svých soukromých cestách, a to i těch, kterých se žádný představitel kraje neúčastní," sdělil Pokornému šéfredaktor Jakub Unger.

Hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) v reakci na informace webu o tom, že své druhé služební auto bez řidiče nechávala k soukromým cestám svému manželovi, v srpnu prohlásila, že vše bylo řešeno smlouvou, kde byly stanovené jejich povinnosti.

"Tyto jízdy musíme vykazovat a samozřejmě uhradit náklady, které za dobu užívání činily 29.826 korun na pohonných hmotách a 3719 Kč úřadu," řekl tehdy Pokorný. "Požádal jsem ji (manželku), aby nás auta okamžitě zbavila," dodal.

Související

K volbám zamířila i Jaroslava Pokorná Jermanová

Vedoucí kanceláře Jermanové čelí obvinění v kauze smluv

V kauze pracovních smluv s externisty na středočeském krajském úřadě čelí obvinění někdejší vedoucí odboru kanceláře hejtmanky Hana Mastrini. Policie ji stíhá kvůli porušení povinnosti při správě cizího majetku z nedbalosti. Podle státní zástupkyně Gabriely Turkové se škoda pohybuje v rozmezí od jednoho do deseti milionů korun, uvedl dnes server Seznam Zprávy.

Více souvisejících

Jaroslava Jermanová (hnutí ANO) Jakub Pokorný (manžel hejtmanky) Středočeský kraj Seznam.cz Policie ČR

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 22 minutami

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy