ROZHOVOR | Klaus mladší je nácek, Okamuru volí jen hlupáci. Z Pavla Novotného je starosta, hned začal účtovat s politiky

Bývalý bulvární redaktor Pavel Novotný v úterním rozhovoru pro DVTV hovořil o svém zvolení starostou v Řeporyjích, o politickém působení v ODS, ale i své práci pro televizi Barrandov. Řeč byla také o Václavu Klausovi ml. a Tomiu Okamurovi.

Pavel Novotný, syn herce Petra Novotného a kontroverzní bulvární redaktor, se s největší pravděpodobností stane starostou městské části Prahy Řeporyje. Koaliční smlouvu podepsal se zástupci strany Zelených a Pirátů.

V rozhovoru se vyjádřil, že jej voliči Řeporyjí volili, jelikož jsou velmi moudří. Podle Novotného se jeho voliči dokáží přenést i přes jeho skandální minulost a kontroverzní vystupování, především protože ho znají i z jiné stránky. Znají ho jako dlouholetého člena zastupitelstva a osobu, která je schopna, byť někdy na hraně, jednat vždy v zájmu Řeporyjí.

Sám Novotný kdysi řekl: „Cíleně jsem si vybudoval pověst naprostého kreténa.“ V rozhovoru však dodal, že řeporyjští ho znají jako inteligentního a přemýšlivého chlapce. Novotný mluvil také o tom, že svou novou funkci bude brát se vší vážností.

V tomto kontextu zmiňoval, že přestane psát bulvární články, přestane ukazovat svůj holý zadek a nebude porušovat zákaz řízení, který mu byl soudem nařízen. Řekl, že by chtěl být vzorem mladým politikům a to především díky důrazu na transparentnost a neúplatnost.

V rozhovoru mluvil Novotný také o svém působení v ODS. Přiznal, že pro řadu svých spolustraníků je trnem v oku. Některé vlivné osoby ODS, jako je například Petr Fiala, si dle svých slov ani netroufá oslovit. Některým členům jeho partaje se také nelíbilo, že v Řeporyjích podepsal koaliční smlouvu ze zástupci Zelených a Pirátů, vůči kterým se ODS ve své celostátní kampani vymezuje. „Pražská ODS to se mnou má těžký, přes to všechno mě podporuje, jak může. V Řeporyjích asi nemají co ztratit,“ říká.

Řeč byla také o poměrně kontroverzní osobě ODS Václavu Klausovi ml. Novotný ho v rozhovoru označil za extrémního pravicového politika. Nebál se použít výraz „nácek“. „Já ho mám rád, i když jsme názorově zcela odlišní. On je provokatér, nesmírně inteligentní člověk, který ví, co dělá,“ řekl Novotný.

V podobném kontextu se hovořilo také o Tomiovi Okamurovi. Toho Novotný označil za šmejda, podvodníka a lháře. „Volí ho jen hlupáci,“ dodal.

Dále Novotný hovořil také o svém angažmá v televizi Jaromíra Soukupa Barrandov. V této televizi pomáhal s dramaturgií. O řediteli televize a hlavním moderátorovi Soukupovi se Novotný vyjádřil jako o člověku, který není špatný, ale je docela narcistní. V televizi Barrandov Novotný údajně skončil kvůli herečce Kateřině Brožové, která je Soukupovou partnerkou.

Související

Více souvisejících

Pavel Novotný Praha Volby 2018 rozhovor Jaromír Soukup (TV Barrandov)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy