Zemanovy vulgarity? Do kauzy ostře promluvil Jan Kraus. A Hradu se to líbit nebude

Prezident Miloš Zeman se opět postaral o poprask, když tento týden v Českém rozhlase mluvil vulgárně. Jeho slov si všiml i bavič a moderátor Jan Kraus, který ve své show poradil, jak se prezidentovým expresivním výrazům elegantně vyhnout.

„Určitě jste nepřehlídli – máme takovou nehodu s posledním projevem pana prezidenta, kdy byl zase lehce, až středně až těžce vulgární v rádiu, kde použil výraz zmr-hvězdička-di. Já to říkám, jak to píšou v novinách,“ vysvětloval Kraus, když se publikum začalo smát.

Připomněl také, že to není první Zemanův kontroverzní výstup v Rozhlase. „Stalo se to potom, co v tom stejném rádiu předtím řekl ku-hvězdička-da. No tak dobře, je to prezident republiky, je to nejvyšší ústavní činitel, má takový zvláštní způsob vyjadřování. Já bych vás rád upozornil, že je to náš vrchní velitel ozbrojených sil naší armády, tak bych ho neprovokoval, protože by to nemuselo dopadnout dobře,“ varoval moderátor.

Pak poradil, jak se dá Zemanovým vulgaritám uniknout. „A do toho furt čtu, že to slyšely děti a tak dále. Tak, prosím vás, víme, že je to určitá zvyklost pana prezidenta, dělá to je ve veřejnoprávních médiích, v těch komerčních to nedělá. Takže když budu vědět, že má mít pan prezident projev ve veřejnoprávním médiu, no tak už si dám bacha. To znamená – děti z baráku, popřípadě vypnout ten přijímač. Prostě si to budu hlídat. Druhá věc je, že když už na to potom dojde – znáte to, dítě si to pustí vedle v pokoji – tak vypnout proud! Vyhodím jistič, a mám klid, protože vím, že to dítě nezaslechne,“ popisoval Kraus.

„Na druhou stranu – já bych v tom neviděl takový problém, už jsme se dostali z horších věcí. A sledujte to pozorně, protože je možné, že kdyby pan prezident přestal být takhle jaksi jadrný, abych to řekl slušně, tak by to mohlo znamenat, že se necítí dobře,“ rýpnul si na závěr svého vystoupení.

Související

Více souvisejících

Jan Kraus Miloš Zeman

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační foto

Zlevňování se nekoná. Ceny spotřebitelských výrobků v Česku opět rostou

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Vladimír Putin na ekonomickém fóru ve Vladivostoku

Rusko se připravuje na válku s NATO? Odvolání Šojgua z funkce ministra naznačuje, co Kreml chystá, tvrdí ISW

Podle analýzy amerického Institutu pro výzkum války (ISW) navrhnutí Andreje Belousova, dosavadního prvního místopředsedy ruské vlády a ekonoma, na post ministra obrany naznačuje, že prezident Vladimir Putin podniká kroky směřující k mobilizaci ruské ekonomiky a zbrojního průmyslu pro potenciálně dlouhodobý konflikt na Ukrajině a možnou budoucí konfrontaci s NATO. 

před 5 hodinami

MS v hokeji

Navzdory bojovnému srdci Poláci nestačili na zkušenější Švédy, alpské derby nabídlo jedenáct branek

Po vyrovnané boji s Lotyši narazili Poláci ve svém druhém zápase na letošním MS na daleko těžšího soupeře a to Švédy. Přestože ani tentokrát našim severním sousedům nechybělo vedle hlasité podpory z hlediště Ostravar Areny podobě nadšení jako proti pobaltskému soupeři, kvalita v jednotlivých hokejových dovednostech byla znát. Seveřané rozhodně nehráli na plný plyn, ale i v poněkud utlumeném režimu si dokráčeli za pohodovou výhrou 5:1 a k dosavadním třem bodům si tak připsali další tři. To v Praze se favorizovaným Švýcarům nerodilo očekávané vítězství vůbec lehce. Alpské derby nabídlo jedenáct branek, přičemž tu rozhodující vstřelili Švýcaři až v poslední minutě základní hrací doby. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Zemřel filmař Roger Corman, mentor mnoha největších hollywoodských hvězd

Roger Corman, přezdívaný „Král B-filmů“, zemřel ve věku 98 let. Corman byl klíčovou postavou v tvorbě nízkorozpočtových klasik jako „Malý obchod hrůz“ a „Napadení krabími monstry“ a také pomohl mnoha slavným hercům a režisérům začít svou kariéru v Hollywoodu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy