Primátor Prahy? Bookmakeři mají o vítězi jasno, chodí i sázky na Krnáčovou

Pražským primátorem se podle bookmakerů stane kandidát Pirátů Zdeněk Hřib. Kurz na jeho zvolení je 1,2:1. Šanci má také Jiří Pospíšil (TOP 09) s kurzem 5:1, Jan Čižinský (Praha Sobě) má kurz 8:1. Hřibovi věří také většina sázkařů. Kurzy na nového předsedu Senátu jsou vyrovnané. Největším favoritem je Jaroslav Kubera z ODS s kurzem 3:1. V těsném závěsu následují Jiří Růžička (za TOP 09 a STAN, 3,5:1), Petr Holeček (STAN, 4,5:1) a Zbyněk Linhart (STAN, 4,5:1). Vyplývá to z odpovědí zástupců sázkových kanceláří, které dnes ČTK oslovila.

"Před volbami se nejvíce sázelo na Petra Stuchlíka (za ANO) a Jiřího Pospíšila, který netajil svůj velký zájem stát se primátorem Prahy. Po volbách už sázkaři začali tušit, že ve hře je Pirát Hřib, a to se projevilo na zájmu o sázky na něj. Stále jsou tady však ambice dlouholetého politika Pospíšila, který argumentuje tím, že primátorem by měl být zkušený politik," uvedl bookmaker Tipsportu Pavol Boško, který se specializuje na politické sázky.

Největší sázka za 12.000 korun šla v Tipsportu na vítězství Pospíšila v kurzu 2,6:1. Na zvolení Hřiba klient vsadil 7000 korun v tehdejším kurzu 1,8:1. "V počtu sázek bylo na Hřiba vsazeno více tiketů než na všechny další kandidáty dohromady. Druhý nejpočetnější je u sázkařů Pospíšil," doplnil Boško. V Tipsportu je sázka postavena tak, kdo bude primátorem 31. prosince. Podle Boška šlo několik tiketů i na současnou primátorku Adrianu Krnáčovou (za ANO), která má kurz 100:1.

Ve Fortuně šlo zatím na zvolení Hřiba 70 procent objemu sázek. "Jeho kurz pod tíhou vkladů klesl z 1,8:1 na aktuálních 1,2:1. Jedinou vážnou alternativou, která podle bookmakerů zůstává ve hře, je Pospíšil s kurzem 5:1," sdělil mluvčí Fortuny Petr Šrain. Bohuslav Svoboda (ODS) má kurz 25:1, Petr Stuchlík 75:1 a Patrik Nacher (za ANO) 85:1.

V Chanci šla zhruba třetina sázek na zvolení Hřiba. "Vysoký kurz na Stuchlíka zlákal téměř čtvrtinu sázkařů. Zhruba stejný podíl má také Pospíšil," podotkla mluvčí firmy Markéta Světlíková.

Ve Fortuně lze sázet také na nového předsedu Senátu. "Šance Jaroslava Kubery po včerejším (čtvrtečním) rozhodnutí Jiřího Drahoše a Marka Hilšera vstoupit do klubu Starostů a nezávislých mírně poklesly. Kurs z 2,75:1 stoupl na 3:1. Zcela ze hry už je patrně Václav Hampl (za KDU-ČSL), jehož kurz vzrostl z 5:1 na 20:1. Naopak rostou akcie Jiřího Růžičky (ze 4 na 3,5:1) a do hry se s kurzem 4,5:1 dostávají také Petr Holeček a Zbyněk Linhart," dodal Šrain.

Související

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Více souvisejících

Praha Zdeněk Hřib Jiří Pospíšil Jan Čížinský Česká pirátská strana Jaroslav Kubera Senát ČR Adriana Krnáčová sázkové kanceláře/kurzy

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy