Nekoupíte nemovitost od ministerstva vnitra?

Praha - Víceúčelový areál, bývalou rotu pohraniční stráže nebo rekreační středisko nabízí k prodeji ministerstvo vnitra. O vyhlášení 1. kola sjednoceného výběrového řízení na odprodej nepotřebného majetku informoval rezort v pondělí.

Ministerstvo vnitra nabízí zájemcům přes osm desítek nemovitostí. Z těch, které jsou už oceněné, je nejdražší víceúčelový areál v Klecanech nabízený za více než 68 milionů korun. Za třetinovou cenu může zájemce pořídit rekreační středisko v Plané nad Lužnicí a bývalá rota pohraniční stráže ve Svaté Kateřině stojí 14 milionů."Součástí katalogu jsou nově nabídky všech složek spadajících pod ministerstvo vnitra, tedy policie i hasičů," upřesnila agentuře Mediafax Hana Malá z tiskového oddělení resortu. Ministr Radek John (VV) už v polovině loňského roku prezentoval katalog se základní nabídkou nemovitostí, která tehdy zahrnovala ale jen objekty spadající přímo pod vnitro.Všechny součásti rezortu teď budou v měsíčním intervalu zveřejňovat údaje o vyhlášení výběrových řízení v rozšířené podobě. Informace o nabízených objektech budou kromě stávající prezentace dostupné ještě na oficiálních serverech ministerstva vnitra (weby ministerstva, policie, hasičů a zařízení služeb) a na webu Reality.cz.Katalog a aktuální nabídka jsou dostupné na adrese: http://www.mvcr.cz/clanek/katalog-nepotrebnych-nemovitosti-resortu-mv-urcenych-k-prodeji-v-roce-2011.aspx.

Související

Vít Rakušan Komentář

Vnitro na plakátech bojuje s dezinformacemi. Ale co v realitě?

Ministerstvo vnitra pod patronátem Víta Rakušana spustilo informační platformu Nenaletět.cz, která má sloužit pro veřejnost a informovat ji o aktuálních tématech i službách státu. Slovy samotného ministra vnitra má „informovat o tématech, která rezonují veřejným prostorem, a předcházet tak informačnímu šumu a nejasnostem.“ Tahle aktivita se zařazuje bok po boku dalším informačně-vzdělávacím snahám o zvyšování mediální gramotnosti a lepší informovanosti. Propagace formou letáků, tiskovin atd. přijde na nějakých 40 milionů a média si jí záhy zařadila do kolonky „boje proti dezinformacím.“

Více souvisejících

vnitro nemovitosti

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 57 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Češi začnou nejvíce umírat na rakovinu, varují lékaři. Onemocní jí polovina lidí

Podle onkologů bude rakovina v roce 2030 nejčastější příčinou úmrtí v České republice. V současnosti vedou onemocnění srdce, ale nádory již nyní způsobují přibližně 28.000 úmrtí ročně, což představuje čtvrtinu všech úmrtí.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy