Zajímá ho pouze, kdo mu vlezl hlouběji do p****e, tvrdí Kalousek o Zemanovi

I za pomoci vulgárních výrazů hodnotil bývalý předseda TOP 09 Miroslav Kalousek jednání Miloše Zemana. Katalyzátorem byly prezidentovy výroky na adresu europoslance Jana Kellera z ČSSD. Do debaty se přitom zapojili právě i sociální demokraté.

Předmětem diskuze byl názor europoslance Pavla Teličky, který předevčírem na Twitteru komentoval výroky Miloše Zemana z víkendového rozhovoru pro Blesk. Prezident podle něj urazil zbývající europoslance za ČSSD, když označil jejich kolegu Jana Kellera za historicky nejúspěšnějšího europoslance.

S reakcí přispěchal bývalý ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). „Se stejnou samozřejmostí pasoval Jiřího Rusnoka do role nejlepšího ministra financí v historii ČR,“ odpověděl Teličkovi. Nynější guvernér České národní banky zastával post šéfa resortu financí během Zemanovy vlády v letech 2001-2002.

„Pro Zemana není důležité, co prospěšného ten či onen člověk udělal. Zajímá ho pouze indikátor, kdo mu vlezl hlouběji do prdele. V této soutěži nemají pánové Keller a Rusnok konkurenci,“ pokračoval současný předseda poslaneckého klubu TOP 09. Vzápětí konstatoval, že bez vulgárního slova sice jeho názor šlo vyjádřit, ale bylo by to prý méně srozumitelné.

Se stejnou samozřejmostí pasoval @jirirusno do role nejlepšího ministra financí v historii ČR. Pro Zemana není důležité, co prospěšného ten či onen člověk udělal. Zajímá ho pouze indikátor, kdo mu vlezl hlouběji do prdele. V této soutěži nemají pánové Keller a Rusnok konkurenci.

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) 22. ledna 2019

Kalouskův názor částečně rozporoval předseda odborné komise ČSSD pro evropské záležitosti Michal Pícl. „A tak Keller mu tam moc nelez. Jen je prostě hnědej a to se Milošovi líbí,“ napsal Pícl. Podle bývalého ministra financí Ivana Pilipa Keller nějakou stopu v Bruselu a Štrasburku zanechal. „Ale jakou, o tom raději nemluvit,“ říká.

Sociolog Jan Keller je europoslancem za ČSSD od minulých evropských voleb v roce 2014. V těch letošních, které se uskuteční 24. a 25. května, už svůj mandát obhajovat nebude. Chce se totiž vrátit na Ostravskou univerzitu, kde už v minulosti působil, a psát knihy.

Související

Miroslav Kalousek

Kalousek se europoslancem nestane. TOP 09 ho vyzvala k jiné kandidatuře

TOP 09 rozhodla o tom, kdo za ni bude v rámci volební koalice Spolu usilovat o křesla v Evropském parlamentu. Veřejnost řešila zejména možnou nominaci exministra financí Miroslava Kalouska. Bývalý poslanec nakonec mezi kandidáty chybí. Strana mu ale naznačila, že by měl zvážit jinou kandidaturu. 

Více souvisejících

Miroslav Kalousek Pavel Tělička Jan Keller (sociolog) Miloš Zeman politika europoslanci

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Izraelská armáda

Izrael opatrně rozšířil operace v Rafahu, Nechce naštvat Bidena

Izraelský bezpečnostní kabinet schválil "mírné rozšíření" operací armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Zároveň nařídil svým vyjednavačům pokračovat ve snahách o uzavření dohody o výměně rukojmí s militantním hnutím Hamás. S odvoláním na server Axios o tom v pátek informovala agentura Reuters.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

MS v hokeji

Švýcaři si v úvodu bez potíží poradili s Nory, Němci dali Slovákům lekci z produktivity

Dvěma odpoledními zápasy vypuklo v pátek v pořadí již 87. mistrovství světa v ledním hokeji, které se letos koná v Praze a Ostravě. Prvními mužstvy, která se střetla v rámci pražské skupiny A, byla mužstva Švýcarska a Norska. V tomto duelu nakonec k žádnému překvapení nedošlo, přestože po první třetině byl stav nerozhodný 1:1. Druhá třetina ale byla v režii favoritů ze Švýcarska, když v ní díky brankám Löffela, Sentelera a Scherweye šli postupně do vedení 4:1. Niederreiter pak přidal poslední pátou švýcarskou branku, Norové už jen korigovali na konečných 5:2. To v Ostravě se hrál do konce druhé třetiny vyrovnaný duel, když se Slovákům v zápase s Němci podařilo dorovnat z 0:2 na 2:2. Závěrečná třetina ale ukázala, že stříbrní medailisté z posledního šampionátu byli více produktivní a nakonec to i přes snahu Slováků dotáhli k výhře 4:6. 

před 9 hodinami

před 15 hodinami

Česko - Finsko 1:0 (po sn)

Češi vstoupili do mistrovství světa infarktovým zápasem. Finy porazili až v nájezdech

V zahajovacím duelu mezi Českem a Finskem na Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze to byla bitva až do samotného konce. Ani v základní hrací době, ani v prodloužení nepadl jediný uznaný gól, a tak o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. Ondřej Kaše a kapitán Roman Červenka se blýskli góly, zatímco brankář Lukáš Dostál zůstal na stodesetprocent čistý.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie pátrá kvůli Vrběticím po generálovi z ruské GRU. Chtějí ho i Britové

Policie v souvislosti s tragickými explozemi ve Vrběticích pátrá po generálovi z ruské vojenské rozvědky GRU. Policisté na konci dubna odložili případ výbuchů muničních skladů v obci na Zlínsku s tím, že se podařilo prokázat podíl ruských agentů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy