Pojď si to vyříkat ven, vyzval Volný poslance ČSSD. Ostudné, nepřijatelné, hnus, zuří politici

V Poslanecké sněmovně je opět velmi rušno. Někteří poslanci kritizují hrubé chování poslance Lubomíra Volného (SPD): Ten při projednávání novely zákona o pobytu cizinců na území České republiky vyzval poslance Jana Birkeho (ČSSD), aby „si to šel vyříkat ven.“

Poslanci dnes projednávají mimo jiné vládní novelu zákona o pobytu cizinců na území České republiky. Volný v rámci debaty tvrdě kritizoval Evropskou unii unii.

„Já jsem občanem České republiky. Nejsem občanem Evropské unie. Jsem součástí Evropské unie, tak jak dneska funguje a tak jak dneska pracuje, nedobrovolně, proti své vůli. A nejsem sám. To si buďte naprosto jistí. Takže pojďme se všichni společně postavit proti tomu, aby tady taková supertotalita vznikla,“ burcoval.

Kromě toho tvrdil, že EU je „obchod se smrtí, s chudobou a zkázou Evropy“. Následně nařkl, ty, kteří jsou pro přijímání cizinců, že stvořili prvního českého teroristu, důchodce Jaromíra Baldu, To už bylo na poslance moc a někteří z nich začali bušit pěstmi do lavic.

„Vážený pane - teď už nevím, jestli možná slovo vážený je namístě - kolego z řad SPD. Víte, prostřednictvím pana předsedajícího, lidé jako vy se snaží legalizovat to nejodpornější v lidech, co v sobě mají - vraždění, zabíjení a snahu zastrašovat kohokoliv mohu kolem sebe! Je to hnus! Hnůj! A stydím se za vás!" pustil se do Volného poslanec ČSSD Petr Dolínek.

"Jestli máte problém se mnou něco řešit, tak pojďte ven, a tam si to můžeme vyřešit," řekl poslanec Volný. To je ten okamžik, kdy i totální naivka, ignorant ví, že SPD je politickým hnutím ubožáků a vypatlanců. pic.twitter.com/BWtFc6RTNU

— Jiří Hrebenar (@gisat) 1. února 2019

Birke, který o něco dříve na Volného pokřikoval z lavice, se na plénu omluvil. „Abyste pokřikoval na demokraticky zvoleného poslance Pojď ven! Pojď ven! asi tím způsobem, že si to tam vyřídíme, a vtahoval ho českého Parlamentu hlášky z restaurací IV. cenové skupiny, možná i nižší; víte, já jsem zvyklý úplně na všechno. Já se ničeho nebojím. Ani vás ne, pane poslanče, věřte mi. Ale prosím vás, už nikdy v českém demokratickém Parlamentu nepokřikujte na kohokoliv ze 198 vašich kolegů: Pojď ven! To je něco nepřijatelného! Ať jste tady řekl cokoliv,“ uvedl Birke. 

Chování poslance Volného, který v PS slovně napadal poslance a vyhrožoval, je zcela nepřípustné. Přidávám se k podání podnětu mandátovému a imunitnímu výboru, aby se tímto zabýval. Situace, kdy někomu dojdou argumenty, tak chce užít hrubou sílu, je smutnou vizitkou člověka. https://t.co/8r57nQ659I

— Markéta Adamová (@market_a) 1. února 2019

Volného slova rozčílila například poslankyni ANO Karlu Šlechtovou. „Stalo se: Poslanec SPD na poslance ČSSD “Pojď ven!”. Neskutečné. Ostudné. Nepřijatelné. Hnus,“ nešetří kritikou.

Je mi líto lidí, kteří se nechají manipulovat lží, kterou vydává poslanec SPD Lubomír Volný za názor. Lidé nenechte se ovlivňovat touto totalitní propagandou, vždy to vedlo pouze ke špatnému konci...

— Tomáš Martínek (@TomasMartinekCZ) 1. února 2019

Podobně zareagoval i poslanec KDU-ČSL Marek Výborný. „Sněmovna klesá díky SPD a poslanci Volnému na naprosté dno. Odmítám urážky, zastrašování, lži a hulvátství. Hnědá totalita...“ zlobí se na twitteru.

Svých stranických kolegů se na dálku zastal i ministr zahraničí Tomáš Petříček. „Chci takto veřejně podpořit své kolegy Jan Hamáček, Petr Dolínek a Jan Birke v kauze "Ring Volný". To, co dnes předvedli Okamurovci ve Sněmovně, je skutečné dno, o trochu horší, než dokázali kdysi Sládkovci. Písmeno "D" v jejich názvu asi tedy dno opravdu znamená. Jen bych si dovolil poznamenat, že poslanec Volný má štěstí, že se nenechal Honza Birke po výzvě "Pojď ven" vyprovokovat, protože jeho fyzické vlastnosti dobře znám,“ uvedl na facebooku.

Související

Lubomír Volný

Volný dostal u soudu za šíření poplašné zprávy o ivermektinu podmínku

Obvodní soud pro Prahu 7 dnes uložil bývalému poslanci Lubomíru Volnému (Volný blok) dvouletý podmíněný trest za šíření poplašné zprávy. Podle obžaloby na sociálních sítích uvedl, že kvůli diskriminační kampani proti léku ivermektin mohou zemřít lidé. Volný vinu odmítá. V závěrečné řeči prohlásil, že je nadále přesvědčen o pravdivosti informace. Proti verdiktu se na místě odvolal.
Lubomír Volný

Volný u soudu odmítl, že by kvůli ivermektinu šířil poplašnou zprávu

Bývalý poslanec Lubomír Volný (Volný blok) dnes u soudu odmítl obžalobu ze šíření poplašné zprávy o léku ivermektin. Uvedl, že dostal informace o diskreditační kampani proti přípravku, kvůli které mohou lidé i zemřít. Odmítl se však vyjádřit k tomu, zda takové zprávy následně zveřejnil na sociálních sítích.

Více souvisejících

Lubomír Volný (SPD) Jan Birke Karla Šlechtová Poslanecká sněmovna Cizinci

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy