Telička je zklamaný. Čekal lepší výsledek

Končící europoslanec Pavel Telička ocenil, že jeho hnutí Hlas se ve volbách do Evropského parlamentu stalo nejúspěšnější mimoparlamentní stranou. Novinářům dnes řekl, že čekal víc než 2,38 procenta hlasů, výsledek je ale nutné přijmout i vzhledem k tomu, že hnutí vzniklo teprve před třemi měsíci.

"Když se podívám na to, kolik procent má ANO, SPD nebo KSČM, tak musím říct, že se tím Česká republika zařadila do menšiny po boku takových zemí, jako je Itálie nebo Maďarsko. To mě mrzí," uvedl Telička.

V minulých volbách byl do europarlamentu zvolen za ANO, ale s hnutím se rozešel. Odchodu nelituje. "Byl bych jenom šachovou figurkou, se kterou si Andrej Babiš hraje," řekl s odkazem na šéfa hnutí ANO. Do příštích voleb to Telička s hnutím Hlas chce zkusit znovu.

Hlas získal 2,38 procenta a neobdržel žádný mandát. "Měl jsem větší očekávání, ale na to, že jsme nová strana, vznikli jsme před třemi měsíci, ten výsledek musíme vzít. Jsme nejlepší mimoparlamentní stranou," řekl Telička, který dostal přes 17.000 preferenčních hlasů. Své hnutí prezentuje jako silně proevropské, prozápadní a proreformní. Podle něj bylo zlomových posledních deset dní.

Související

Volby, ilustrační foto

Za dvojí hlasování v evropských volbách bude hrozit sankce

Případné vícenásobné hlasování při volbách do Evropského parlamentu se stane přestupkem, za který bude hrozit pokuta až 10.000 korun. Změnu v návaznosti na rozhodnutí Evropské rady přinese novela o volbách do Evropského parlamentu, kterou dnes podepsal prezident Miloš Zeman. ČTK to sdělil jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Novela začne platit od příštího roku.
Evropská Unie

Rok 2019 pohledem EU: Klíčové výzvy, kterým jsme čelili

Komentář - Do roku 2019 vstupovala Evropská unie s velkým očekáváním i odhodláním, bylo totiž zřejmé že se bude jednat o rok plných výzev a důležitých událostí, které ovlivní fungování a směřování unie v nadcházejících letech. Jakým výzvám evropský blok v uplynulém roce čelil a jak se s nimi vypořádal? Tento článek se zaměří na klíčové tři klíčové okamžiky první poloviny roku 2019.

Více souvisejících

Evropské volby 2019 Pavel Tělička

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 28 minutami

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy