Exministr Pecina vytáhl na organizátora protibabišovských demonstrací staré VIDEO: Tak si ho pěkně poslechněte, vzkazuje

Někdejší ministr vnitra a bývalý šéf Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Martin Pecina se tvrdě pustil do Mikuláše Mináře, který stojí v čele spolku pořádajícího pravidelné protivládní demonstrace. Použil proti němu video, které Minář sám před dvěma lety natočil.

Pecina vyhrabal video, které vzniklo před pár lety a na kterém vystupuje Mikuláš Minář, aktivista a předseda spolku Milion Chvilek, který vede kampaň Milion chvilek pro demokracii. „Všem lidem s otevřenou myslí : ještě si pořád myslíte, že akce proti Babišovi jsou vyvolané nespokojeností lidí ve společnosti? Nebo si myslíte, že za to může Marie Benešová? Nenechte se vysmát.

Apeluje na Čechy, aby si pustili video z roku 2017. „Jistý mladý člověk zde hovoří v reality show - "Hledá se leader" o svém projektu "Milion chvilek pro demokracii". Na Bakalově Seznamu, za Bakalovy peníze. Tak si ho pěkně poslechněte, ať nemáte iluze...“ vzkázal lidem exministr vnitra Pecina.

Tehdy čtyřiadvacetiletý Minář na videu vysvětluje, že studuje v Praze filozofii a bohemistiku a že je čerstvě šťastně ženatý. „Přicházím s projektem Milion chvilek pro demokracii. Ten vychází z myšlenky, že funkční demokracie tu není sama od sebe, ale stojí na milionu malých chvilek. Milionu obětí, které pro demokracii jednotlivci učiní,“ vysvětluje Minář.

Jeho tehdejším cílem bylo, aby milion lidí podepsalo studentskou výzvu s názvem Chvilka pro Andreje, „V té žádáme Andreje Babiše, aby na deseti konkrétních bodech dokázal, že myslí vážně svůj předvolební slib, že bude rozvíjet a podporovat demokracii v České republice,“ vysvětluje s tím, že do soutěže se přihlásil proto, že se chce naučit vést tým lidí, vést větší projekt a poznat nové inspirativní lidi.

Mikuláš ovšem spolu s dalšími osmi soutěžícími neprošel prvním sítem poroty. Vítězem se stal Matěj Prokop s projektem Athenaeum, jehož cílem bylo formou přednášek, diskuzí a workshopů ukázat studentům možnosti a nabídku oborů pomaturitního studia spolu s pracovními možnostmi.

Související

Jaroslav Faltýnek (ANO)

S vedením ÚOHS se scházel nejen Faltýnek, ale i Babiš. Opozice se dobře baví na účet hnutí ANO

V kauze účasti firmy Kapsch v soutěži na výběr mýtného figuruje i předseda poslaneckého klubu a 1. místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek. V nadcházejícíh dnech bude vysvětlovat jakou roli hraje v případu vyšetřovaném Národní centrálou proti organizovanému zločinu (NCOZ). Situaci komentují opoziční poslanci a povšimli si, že svého času se s šéfem Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) scházel za nejasných okolností i Andrej Babiš.

Více souvisejících

Martin Pecina Mikuláš Minář Milion chvilek pro demokracii demonstrace proti Babišovi (4. 6. 2019)

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ruská armáda dobyla na Ukrajině území o rozloze 547 kilometrů čtverečních, oznámil Šojgu

Podle ruského ministra obrany Sergeje Šojgua letos ruská armáda dobyla na Ukrajině území o rozloze 547 kilometrů čtverečních. Tvrdí také, že ukrajinské jednotky ustupují po celé délce fronty. Tato prohlášení ale nelze ověřit.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy