Kocourek: ČR musí prodat výsledky výzkumu

Praha - Profesionalizovat úřady a zjednodušit nejrůznější registrační povinnosti pro podniky chce v příštích letech stát. Hlavně ale musí Česká republika prodat výsledky svého výzkumu, prohlásil ve čtvrtek ministr průmyslu a obchod Martin Kocourek (ODS) na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Šéf rezortu průmyslu a obchodu se zúčastnil prezentace skupiny Národní ekonomické rady vlády (NERV) pro konkurenceschopnost a podnikání. NERV studentům představila chystanou strategii konkurenceschopnosti. "Je to práce, která není důležitá jen pro naše ministerstvo, ale významem i pro každého z nás," řekl na adresu poradní vládního orgánu.Česko musí podle ministra svou konkurenceschopnost co nejdříve posílit. V opačném případě to podle něj negativně pocítí celá ekonomika. "ČR si už nemůže dovolit čekat, než nám ujede vlak," poznamenal s tím, že jakmile se vláda shodne na konkrétních krocích, musí se z návrhů stát platné legislativní normy."Mimořádně vážně budeme brát profesionalizaci státní správy, či zjednodušení různých registračních povinností," nastínil Kocourek. Zaměřit se chce ale také na školství, vědu, výzkum a inovace. "Za klíčovou pak považujeme komercionalizaci výsledků výzkumu," dodal.Materiál NERV týkající se dalšího rozvoje konkurenceschopnosti ČR přináší řadu tvrzení, která jsou opřená o data, a demonstruje, kde konkurenceschopnost v dané oblasti v naší ekonomice je, kde pokulhává a jak je možné současný stav napravit. Současně poukazuje na opatření, které by měl stát přijmout.

Související

Martin Kocourek, bývalý ministr průmyslu a obchodu za ODS

Exministr Kocourek "odkláněl", policie kauzu zastavuje. Proč?

Praha - Bývalý ministr průmyslu a obchodu za ODS Martin Kocourek i jeho matka si mohou oddechnout. Policisté je totiž nechtějí znovu obvinit z poškození věřitele kvůli zatajení 16 milionů při politikově rozvodu. Případ odložili. Rozhodnutí je zatím nepravomocné, přezkoumávat ho bude ještě státní zástupce, řekl dnes ČTK policejní mluvčí Zdeněk Chalupa. Protikorupční policie se v minulosti zajímala také o to, zda Kocourkovy miliony nepocházely z trestné činnosti, detektivové však kauzu začátkem září odložili.

Více souvisejících

Martin Kocourek nerv

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy