V ČSSD jsou miliardy kokotov, Bělobrádek upozornil na brutální svědectví o Babišovi

Pavel Bělobrádek na sociálních sítích upozornil na novou knihu Ondřeje Závodského, který působil jako náměstek na ministerstvu financí pod Andrejem Babišem (ANO) a podal o svém působení svědectví.

Ondřej Závodský se dostal do podvědomí jednak kvůli své nevidomosti, ale také svými snahami bojovat proti korupci. Posléze vstoupil do politiky, kdy kandidoval jako nestraník za KDU-ČSL v roce 2013.

Strana ho pak nominovala jako svého experta na ministerstvo financí v době, kdy se rodila vláda Bohuslava Sobotky složená z ČSSD, ANO a KDU-ČSL. V úřadu náměstka pro věci majetkové působil do roku 2017, kdy ho z úřadu vyhodila Babišova nástupkyně v křesle ministra financí Alena Schillerová.

Na tuto dobu vzpomíná právník Závodský i ve své nové knize, která zaujala bývalého předsedu KDU-ČSL Pavla Bělobrádka.

„Sociálná demokracia nám predstavuje miliardy kokotov ako například pana Mertlíka, KDU len pana Závodského, tak ho tuna vítám.“ Ochutnávka z nové knihy exnáměstka Ondřeje Závodského Čas oligarchů,“ upozornil na kontroverzní svědectví ex-náměstka na ministerstvu financí poslanec za KDU-ČSL.

A. Babiš: „Sociálná demokracia nám predstavuje miliardy kokotov ako například pana Mertlíka, KDU len pana Závodského, tak ho tuna vítám.“ Ochutnávka z nové knihy exnáměstka Ondřeje Závodského Čas oligarchů. Vydal Nadační fond proti korupci.

— Pavel Bělobrádek (@PavelBelobradek) June 26, 2019

Podle Závodského vzpomínek se takto nevybíravě vyjadřoval současný premiér například na adresu rektora Vysoké školy Škoda Auto Pavla Mertlíka.

Související

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí

Babiš býval demokrat. Na ministerstvu financí přišel zlom, vzpomíná exnáměstek Závodský

Premiér Andrej Babiš (ANO) se v době svého působení na ministerstvu financí změnil z reformátora na člověka, který se jen snažil získat moc. ČTK to dnes řekl bývalý náměstek na ministerstvu financí Ondřej Závodský při příležitosti křtu své knihy Čas oligarchů, jejich sluhů a nepřátel. Podle něj nastal v chování Babiše zlom přibližně v druhé polovině roku 2015, když se začal chystat na převzetí moci po volbách.
Praha

Ministerstvo financí v exekuci? Exnáměstek Závodský podal navrhl kvůli odchodnému

Bývalý náměstek ministryně financí Ondřej Závodský podal návrh na exekuci proti ministerstvu kvůli nevyplacení odchodného přes 650.000 korun. Napsal to dnes server iRozhlas.cz na základě vyjádření Závodského. Mluvčí ministerstva Michal Žurovec řekl serveru Aktuálně.cz, že peníze úřad Závodskému poslal k dnešku. Závodský byl z postu náměstka odvolán na konci roku 2017, krátce po nástupu nynější ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO). Na ministerstvo Závodský kvůli odvolání podal žalobu.

Více souvisejících

Ondřej Závodský Andrej Babiš Pavel Bělobrádek Pavel Mertlík (ČSDD)

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Požár průmyslové budovy v Kladně. Více než sto hasičů ho dostalo pod kontrolu

Více než sto hasičů zasahovalo ve čtvrtek u požáru průmyslového objektu ve středočeském Kladně. Z místa události se nad město valil hustý černý dým. Hasičům se v odpoledních hodinách podařilo dostat plameny pod kontrolu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy