Hrušínský si dělá srandu se Zemana, dobře se pobavíte

Režisér, herec a ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušinský je znám svými kritickými kometáři vůči současným lídrům politického života v Česku. Tentokrát se však s typickm humorem inspiroval v zahraničí, kterým hýbe jmenování Borise Johnsona britským premiérem.

Jan Hrušinský částečně zůstal u svého řemesla jelikož na Facebooku publikoval fiktivní rozhovor mezi konzervativcem Borisem Johnsonem a britskou královnou Alžbětou II.

"Královna: Vy chcete vyměnit 17 ministrů a členů kabinetu? Přijďte v říjnu, hochu. Odjíždím na Balmoral a rozhodnu se později.Boris: Britská tradice a parlamentní zvyklosti Vám nic podobného neumožňují, Your Majesty!Královna: Ach ano, ty idiotské zvyklosti! Jsem královna z vůle boží. To je víc než přímá volba. Na tomto místě se klaněl i Miloš. Po břečťanu se dostanete do zahrady. U zadní branky máte bicykl. Boris: Děkuji, madam. Královna: Běž, chlapče, běž," prezentoval svou satirickou politickou fikci Hrušinský.

Pointou jeho příspěvku je, jak by se asi podoboný rozhovor odehrál v intencích politické kultury, kterou prezentuje současný český prezident Miloš Zeman ve věci jmenování nového člena vlády.

Nutno podotknout, že ve Velké Británii se řídí politický život v podstatě jen ústavními zvyklosti, které podle českého prezidenta neexistují, jelikož britská ústava je nepsaná a vychází jen z tradic a zvyků, které však všichni představitelé politického života striktně dodržují, na rozdíl od české politické scény..

Související

Hrušínský, Jan

Koronavirus: Ruší se premiéry filmů a zavírají divadla. Hrušínský zkritizoval Babiše

Představení okamžitě až do odvolání zrušila některá pražské divadla s kapacitou sálu přes 100 diváků. Reagují na dnešní rozhodnutí Bezpečnostní rady státu, která zakázala pořádaní akcí, jichž by se mohlo zúčastnit právě více než 100 lidí. Ruší se některé premiéry filmů a na ně navazující distribuce. Do kin tak třeba zatím nepřijde film 3Bobule, který měl mít premiéru ve středu.

Více souvisejících

Jan Hrušínský Boris Johnson Královna Alžběta II. Miloš Zeman

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy