Protiromský aktivista Lukáš Kohout má jít na 10 měsíců do vězení

Česká Lípa - Organizátor protestů na Šluknovsku Lukáš Kohout by měl jít na 10 měsíců do vězení. Informovala o tom v úterý Česká televize s tím, že podle Okresního soudu v České Lípě nedodržoval pravidla podmínky udělené za dřívější přečiny.

Kohout se o rozhodnutí soudu dozvěděl od agentury Mediafax. "Nevím o tom. Počkám na písemné vyhotovení rozsudku a poradím se se svým právním zástupcem. Zřejmě se odvoláme ke krajskému soudu. Podle mého názoru jsem pravidla podmíněného odsouzení neporušil, soud neměl k takovému rozhodnutí důvod," uvedl Kohout. Jak dodal, dál pokračuje ve své činnosti a organizuje demonstrace nespokojených občanů. "Další akce bude v pátek. Chystáme promítání dokumentů z předchozích demonstrací a diskusí občanů, nebude to dlouhé, už je přeci jenom dost zima," řekl Kohout.

Lukáš Kohout zorganizoval v uplynulých týdnech na severu Čech několik demonstrací. Během jedné z nich jej policisté předvedli, protože se nedostavil k výslechu. Začátkem dubna letošního roku měl sjednat s finanční společností úvěrovou smlouvu na notebook, přičemž uvedl osobní údaje jiného člověka, za kterého se vydával. Získaný úvěr pak nesplácel, čímž společnosti způsobil škodu ve výši přes 35 tisíc korun. Obviněného rumburští kriminalisté policisté zadrželi ve středu 21. září dopoledne a podali podnět na návrh na vzetí do vazby, o den později ho pustili na svobodu.

Kohout je známý jako "létající Kavanův asistent". V roce 2002 cestoval jako falešný asistent předsedy Valného shromáždění OSN Jana Kavana na zfalšované objednávky vystavené jménem sněmovny letadlem po celém světě. Za to mu soud uložil podmíněný trest a náhradu škody.

Související

Více souvisejících

Lukáš Kohout

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 19 minutami

před 19 minutami

před 20 minutami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Ukrajina odpálila na Krym rakety ATACMS. Americká munice už pomáhá

Ruská protivzdušná obrana zničila čtyři rakety dlouhého doletu, které ukrajinské síly odpálily na poloostrov Krym. Oznámilo to v sobotu ráno ruské ministerstvo obrany, podle něhož šlo o střely ATACMS dodané Spojenými státy.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy