Vlček chce vyměnit sněmovnu za Senát

Praha - O křeslo senátora za ČSSD bude v příštích volbách usilovat bývalý předseda sněmovny Miloslav Vlček, potvrdil v sobotu Mediafaxu. Na okresní konferenci strany pro jeho nominaci hlasovalo 39 delegátů, tedy asi 70 procent přítomných.

"Nominaci přijímám. Vedení strany ji schválilo, u nás je ten systém nastavený tak, že vedení musí schválit samotné kandidáty," řekl Mediafaxu Vlček.

O nominaci do křesla senátora se ucházel také starosta Loučné nad Desnou Pavel Martínek, získal podporu 13 delegátů. Tři hlasy získala Irena Jonová.

"Já si myslím, že se Vlček očistil před soudy. Ty problémy, které měl, jsou soudně vyřešeny. I proto získal nominaci od Šumperska a Jesenicka," řekl Mediafaxu Jaroslav Vomáčka, šéf Krajského výkonného výboru ČSSD Olomouckého kraje.

Vlček odešel z vrcholové politiky poté, co se médii v dubnu 2010 rozšířila kauza, že si půjčil na volební kampaň peníze od svého poslaneckého asistenta Zdeňka Klapky a porušil tak zákon o praní špinavých peněz. Více než milionovou částku totiž prý vracel Klapkovi v hotovosti.

Vlček byl podezřelý také s machinacemi se státními dotacemi.

Související

Miloslav Vlček /ČSSD/

Sobotkův poradce bere 450 na hodinu. Kdo to je?

Praha - Předseda strany ČSSD a premiér Bohuslav Sobotka zaměstnává bývalého sociálnědemokratické předseda sněmovny Miloslava Vlčka. I přesto, že pro něj pracuje jako externí poradce a podle informací práva smlouva počítá s 90 hodinami měsíčně, za své služby bere neuvěřitelných 450 korun na hodinu.
Miroslav Vlček splnil slib a odešel

Vlček: Děkuji všem, kteří ve mně stále vidí slušného člověka

Praha - Odcházející předseda Poslanecké sněmovny Miloslav Vlček (ČSSD) v pátek rozeslal prohlášení, v němž poděkoval všem, kteří v něm stále vidí slušného člověka. Odcházím z vlastní vůle, abych očistil své jméno, pověst Poslanecké sněmovny, ale i pověst sociální demokracie, tvrdí.

Více souvisejících

Miloslav Vlček

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy