Bobošíková protestuje v Praze proti půjče pro MMF

Praha - Před Strakovou akademii v Praze demonstrují příznivci politické strany Jany Bobošíkové Suverenita. Asi deset lidí protestuje proti miliardové půjčce Mezinárodnímu měnovému fondu (MMF), kterou má projednat ve středu kabinet Petra Nečase (ODS).

Na demonstraci, na které se sešlo deset lidí včetně Jany Bobošíkové, se objevují hesla jako "Nesmíme platit dluhy EU!," nebo "Nechceme, aby naši senioři sklidili náklady Bruselu.". Kromě těchto hesel se také demonstranti dožadují odchodu ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (TOP 09) z vlády. Také se na transparentech objevuje jméno Tomio Okamury, viceprezidenta Asociace českých cestovních kanceláří a agentur. Kabinet Petra Nečase (ODS) má ve středu na programu mimo jiné jednání o půjčce MMF, která by měla pomoci krachujícím státům eurozóny. Předseda vlády se již v minulém týdnu nechal slyšet, že na stabilizaci eura odmítá půjčit celých 89 miliard korun.

Suverenita dlouhodobě protestuje proti tomu, aby Česká republika ručila z peněz daňových poplatníků za dluhy, které čeští občané nezpůsobili, a aby se přesouvaly další pravomoci české vlády a českého parlamentu na orgány Evropské unie. Přímý přenos z demonstrace Suverenita - Blok Jany Bobošíkové vysílá na svých internetových stránkách.

Související

Více souvisejících

Jana Bobošíková Suverenita

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 1 hodinou

Mark Rutte

Mark Rutte se stane novým šéfem NATO, tvrdí Finsko

Finský prezident Alexander Stubb ve čtvrtek oznámil, že úřadující nizozemský premiér Mark Rutte je pravděpodobným kandidátem na nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO). Informovala o tom agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Mikuláš Bek

Univerzity upozorňují na kolaps systému. Ministerstvo vnímá problém a shání peníze

Vysokoškolští pracovníci jsou nespokojeni se současným stavem vysokého školství. Již v pondělí se vydali protestovat do ulic v rámci iniciativy Hodiny pravdy, tentokrát pod heslem Kolaps systému. EuroZprávy.cz v tomto kontextu obdržely prohlášení od resortu školství s tím, že pro příští rok žádá o navýšení rozpočtu pro vysoké školy o šest miliard. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Tomáš Zdechovský ve volebním štábu koalice Spolu. (9.6.2024) Prohlédněte si galerii

Zdechovský pro EZ: Úspěch Turka či Konečné je varováním, musíme zabrat. Do kampaně jsem dal maximum

Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) bude europoslancem i dalších pět let, v evropských volbách získal téměř 67 tisíc preferenčních hlasů. V předvolební kampani se podle svých slov vyždímal na maximum. Všímá si přitom toho, že k úspěchu vede cesta i přes sociální sítě jako TikTok či Instagram. Na nového europoslance Filipa Turka je v Bruselu upřímně zvědavý. Zdechovský se dále v rozhovoru pro EuroZprávy.cz vyjadřuje k výběru nového českého eurokomisaře či k náplni své práce v Evropském parlamentu.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

Rusko dává k adopci děti unesené z Ukrajiny. Otřesné, reagují USA

Bílý dům ve středu označil za věrohodné zprávy o tom, že Rusko dává k adopci děti unesené z Ukrajiny. Poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan tento postup nazval "opovrženíhodným a otřesným". Upozornil na to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy