Stav policie, situace v NKÚ i přímá volba prezidenta. To se bude probírat v dnešních OVM

Praha - Policejní prezident Petr Lessy bude hlavním hostem první části nedělního diskusního pořadu Otázky Václava Moravce, mluvit bude o celkovém stavu policie. Dalšími hosty mají být zástupci parlamentních stran, diskutovat budou o NKÚ, přímé volbě prezidenta a situaci ve státním zastupitelství.

V hlavní části pořadu vystoupí společně s policejním prezidentem přes telemost i bývalý vyšetřovatel ÚOKFK Zdeněk Ondráček, náměstek primátora pro bezpečnostní politiku v Karviné Petr Bičej a národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil.Hosté budou kromě stavu policie hovořit například o úspěšnosti vyšetřování běžné kriminality, o boji proti korupci, vzniku protikorupčního útvaru, ale i o škrtech v rozpočtu policie, organizačních změnách či o státních zástupcích. Řeč by měla přijít i na boj proti pirátům silnic, kontroly prodávání alkoholu či na rozšíření konopí mezi dětmi.V další části Otázek vystoupí předsedové poslaneckých klubů ODS Zbyněk Stanjura a ČSSD Jeroným Tejc a předseda sněmovního výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj Stanislav Polčák (TOP 09). Přes telemost se k nim připojí viceprezident Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) Miloslav Kala.Mezi hlavní témata bude patřit situace v NKÚ po odchodu prezidenta Dohnala, rozšíření působnosti tohoto úřadu či výběr nového prezidenta. Hosté ve studiu se poté dostanou i k přímé volbě prezidenta a řešit budou prováděcí zákon, limity na kampaň či výhrady k vládnímu návrhu. Řeč přijde i na ovlivňování situace na státním zastupitelství či na situaci v koalici a eventuální změny ve vládě.Posledním hostem nedělních Otázek Václava Moravce bude bývalý generální ředitel DP Praha Martin Dvořák, který by měl promluvit o hospodaření dopravního podniku, principu rozhodování o smluvních závazcích, kontrolních mechanismech uvnitř společnosti či o podrobnostech spolupráce s advokátní kanceláří Šachta & partners.Otázky Václava Moravce začínají v neděli ve 12 hodin.

Související

Jan Hamáček

Dojde na úplný lockdown? Od ministrů přicházejí rozporuplné informace

Současné problémy s covidem by nebyly, kdyby se 1. září neotevřely školy. Ukazuje se, že školy byly silným zdrojem šíření nákazy. Kdyby k tomu datu nastal takzvaný lockdown, nový typ koronaviru by zmizel. V dnešním diskusním pořadu Partie na TV Prima a CNN Prima News to řekl vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).
Andrej Babiš

Babiš opět odmítl přijít k Moravcovi

Praha - Šéf hnutí ANO Andrej Babiš opět nedorazil do diskuzního pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Tam měl tuto neděli diskutovat s předsedou České pirátské strany Ivanem Bartošem. Babiš do studia nepřišel už letos v květnu uprostřed vládní krize.

Více souvisejících

ovm policie

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Lipavský nechal předvolat ruského velvyslance kvůli kyberútokům

Ministerstvo zahraničí v pondělí předvolalo ruského velvyslance kvůli kybernetickým útokům na české instituce a kritickou infrastrukturu. Česko už v minulém týdnu uvedlo, že z nich podezřívá ruského státního aktéra APT28.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy