Poslanec ČSSD se pustil do Gazdíka. Prý lže, když si přisvojuje zásluhy za rozpočtové určení daní

Praha – Poslanec ČSSD Antonín Seďa se obul do kampaně TOP09 a Starostů v Plzeňském kraji. Vládní strana v kraji rozesílá časopis Umyté okno do kraje, ve kterém je pohádka s politickým podetextem Jak tři prasátka neskončila na talíři konšelů. Právě k ní se Seďa vyjadřuje.

Na začátku odmítá tvrzení, že hnutí Starostové a nezávislí prosadilo zákon o rozpočtovém určení daní tak, jak ho má v programu. Podle poslance se jedná o koaliční kompromis, který zdaleka nesplňuje požadavky hnutí. „Proto jakékoliv přisvojování miliard pro obce ze strany TOP 09 a STAR je nejen zavádějící, ale i chlubením se cizím peřím,“ píše Seďa.Článek, který slouží k podpoře P. Gazdíkovi, prý zkresluje skutečnosti. V pohádce se předseda hnutí objevuje jako spravedlivý Gazda. „Předseda klubu TOP 09+STAR je vrcholným představitelem současné vlády, která svojí politikou zhoršuje životní úroveň občanům, včetně občanů Zlínského kraje. Stačí vzpomenout na zvýšení poplatku ve zdravotnictví, snížení valorizace důchodů, snížení platů ve veřejné a státní správě či zdražení léků, potravin, energií, vody, dopravy atd. Zároveň pod vedením vlády podporované poslancem Gazíkem se zvýšilo a ještě zvýší zadlužení státu i veřejných rozpočtů,“ kritizuje Seďa.Rozpočtové určení daní sice do obcí a měst přinese miliony, ale vláda je vzápětí sebere. „Například poklesem příjmů ze sdílených daní, zejména DPH, tak zrušením státních dotací či chystaným převodem nepedagogických pracovníků škol na bedra obcí,“ pokračuje poslanec.Jako příklad uvádí sociální demokrat město Uherské hradiště. Tomu mělo díky novince přitéct 18 milionů korun navíc. Zároveň ale vláda zrušila dotaci na Slovácké divadlo ve výši 19 milionů a na knihovnu B.B. Buchlovana ve výši 11 milionů korun.

Související

Andrej Babiš

ČSSD zuří: Ubohost. Babiš to nezvládá, Je jako malé dítě

Premiér Andrej Babiš (ANO) důrazně odmítá tvrzení, že by byl slabý premiér. To opakovaně tvrdila opozice především kvůli kauze kolem ministerstva kultury. „Už nejsem ochoten dál hrát s ČSSD divadlo, už nejsem ochoten ze sebe nechat dělat hlupáka a otloukánka a nejsem ochoten poslouchat ze všech stran, včetně od funkcionářů ČSSD, že jsem slabý premiér,“ tvrdí Babiš. Jenže za to schytal jen další posměch nejen ze strany sociální demokracie,.

Více souvisejících

Antonín Seďa Petr Gazdík

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 47 minutami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Atentát na Fica byl politicky motivovaný, tvrdí vnitro. Šéf kandidátky Hlasu dostal výhrůžky smrtí

Slovenská police podle tamního ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka pracuje jen s jednou verzí útoku. Pachatel je obviněn z vraždy ve stádiu pokusu. Podle něj je jasné, že šlo o politicky motivovaný akt.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy