Vít Bárta ostře: Exministři rozdávají "koryta" lidem z Nečasova okolí

Praha - Alexander Károlyi a Michal Žižlavský se stanou od pátku členy Legislativní rady vlády. Ve středu jejich jmenování schválil kabinet premiéra Petra Nečase (ODS), informovala Mediafax tisková mluvčí rady Pavla Zdráhalová.

Oba budou působit pod ministrem Petrem Mlsnou, kterého nominovali do funkce liberální demokraté. Žižlavský je advokát specializující se na insolveční právo a člen představenstva České advokátní komory.

"Důvodem pro jmenování nových členů je skutečnost, že v období od druhé poloviny roku 2011 se snížil počet členů Legislativní rady vlády o čtyři," vysvětluje Zdráhalová.

Károlyi je znám především svým dlouholetým vlivem v tuzemském fotbale, kdy stál v čele disciplinární komise ČMFS přes 20 let. V této funkci řešil na 20.000 případů. Mezi nejvýraznější patřila rozsáhlá korupční kauza v roce 2004, v níž byli potrestáni rozhodčí i funkcionáři kvůli nabízení či přijímání úplatků za ovlivnění výsledků zápasů. Bývalý předseda fotbalové asociace Ivan Hašek však Károlyimu zazlíval, že nepostupoval dostatečně razantně a že nad těmi, kteří se do skandálu zapletli, držel ochrannou ruku.

"Apel k doplnění rady právě o Karolyiho podle zákulisních informací nevzešel přímo od Mlsny, ale svou roli mohl hrát vliv Josefa Dobeše a jeho hnutí pro sport, ale i Pavla Dobeše, který si i přes odchod z LIDEM udržel vliv na jiné členy ve vládních funkcích," okomentoval na svém blogu poslanec Věcí veřejných Vít Bárta, podle kterého Károlyi "tahá za nitky" i výše než v disciplinární komisi. Podle Bárty mohl údajně kandidovat v letech 2001 a 2005 na předsedu ČMFS.

Související

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Více souvisejících

Vláda ČR Vít Bárta Pavel Dobeš

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 45 minutami

před 54 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy