Největší "flákači" v ČSSD? Hašek a Jandák

Praha - Předseda poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc ve své sjezdové zprávě odhalil největší "flákače" z řad sociálnědemokratických poslanců. Jako obvykle je nejhorší Michal Hašek, první místopředseda ČSSD. I další jména jsou ale zajímavá.

Tejc ke své zprávě přiložil tabulku shrnující procentuální účast poslanců ČSSD na hlasováních ve sněmovně. Na chvostu se umístil Michal Hašek s účastí 32 procent. Ani na jednání poslaneckého klubu moc nechodí. Hejtman Jihomoravského kraje se účastnil 35 procent jednání.

Další poslanci už jsou na tom mnohem lépe. Dostali se nad 50 procent účastí na hlasováních sněmovny. Exministr kultury Vítězslav Jandák se dostavil na 51 procent, místopředseda sněmovny Lubomír Zaorálek na 56 procent.

Naopak ve straně existují lidé jako poslanci Jiří Petrů, Roman Sklenák a Jaroslav Vandas se dostali nad 90 procent účastí. Z toho plyne jediné. Pokud člověk nehromadí funkce, pak se na hlasování docházet dá. Michal Hašek, který je vedle poslance prvním místopředsedou strany a hejtmanem, to moc nezvládá.

Související

Vítězslav Jandák

Do Senátu chtějí Štěch i Jandák, ODS a lidovci jsou bez kandidátů

Občanští demokraté ani lidovci nenavrhnou na Pelhřimovsku vlastního kandidáta do Senátu. Proti Milanu Štěchovi za ČSSD se tam postaví Vítězslav Jandák jako kandidát za hnutí ANO. Jandákovu kandidaturu, o které informoval server Novinky.cz, dnes ČTK potvrdila krajská předsedkyně a poslankyně hnutí Monika Oborná. Senátor se bude na podzim na Vysočině měnit také na Žďársku. Lidovecký kandidát Josef Klement získal podporu dalších stran.

Více souvisejících

Vítězslav Jandák Michal Hašek 37. sjezd ČSSD

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

včera

včera

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

včera

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy