Jakl psal Moravcovi: Naštval jste mě! Co mu moderátor provedl?

Praha - Moderátor Václav Moravec v neděli ve svém pořadu na České televizi urazil bývalého kancléře Václava Klause Ladislava Jakla. Ten se ohradil proti tvrzení, že by měl být tlumočníkem svého šéfa.

Václav Moravec v nedělních Otázkách přirovnal současného kancléře Miloše Zemana Vratislava Mynáře právě k Jaklovi. Řekl, že oba dva tlumočí veřejně politické názory za své šéfy.

To se ale Jaklovi nelíbí. Teď zveřejnil sms, kterou Moravcovi ještě v neděli zaslal. "Václav Klaus mě nikdy v životě nepoužíval k vypouštění nějakých pokusných balonků. To je jen Váš výmysl. Nikdy jsem v žádném médiu nevystupoval z jeho pověření, nikdy jsem za něj netlumočil nějaké vzkazy. Vždy a všude mluvím jen za sebe," napsal.

Klaus prý mnohdy ani netušil, že bude Jakl někde veřejně vystupovat a nikdy ho neinstruoval. "A já zas nikdy neměl potřebu si před jakýmkoli svým vystoupením chodit k němu či třeba do zbraslavské restaurace pro rozumy. Nedělejte ze mne papouška, pro své tvrzení nemáte žádnou oporu v realitě. Naštval jste mě," rozzlobil se na Moravce.

Související

Ladislav Jakl

Jakl dostal za potyčku v metru pokutu 1000 korun, jeho sok má zaplatit 5000

Ladislav Jakl, někdejší tajemník bývalého prezidenta Václava Klause, dostal za loňskou potyčku v metru pokutu 1000 korun, jeho sok musí zaplatit 5000 korun. ČTK to dnes sdělil Jakl. O výši trestu rozhodl úřad Prahy 1, informovala dnes Česká televize. Policie případ odložila a předala úřadu jako přestupek, na což si Jakl neúspěšně stěžoval u státního zastupitelství.
Ladislav Jakl

Ladislav Jakl a potyčka v metru? Postup policie byl správný

V případě potyčky někdejšího tajemníka bývalého prezidenta Václava Klause Ladislava Jakla s mužem v metru postupovala policie podle státního zástupce správně. Uvedl to dnes server Aktuálně.cz na základě vyjádření šéfa Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1 Jana Lelka. Jakl podle serveru na dotazy k rozhodnutí žalobce nereagoval. Jakl tvrdil, že byl letos v květnu v Praze napaden, podle policie se ale jednalo o vzájemnou potyčku. Jakl následně požádal Vrchní státní zastupitelství v Praze, aby prověřilo počínání policie při vyšetřování.

Více souvisejících

Ladislav Jakl Miroslav Moravec

Aktuálně se děje

před 5 minutami

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

před 42 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno před 1 hodinou

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 1 hodinou

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy