Další fiasko Bobošíkové? Její blok Hlavu vzhůru se už rozpadá

Kladno - Politická strana Volba pro Kladno se rozhodla opustit pravicový blok Hlavu vzhůru, který vede bývalá europoslankyně Jana Bobošíková. Důvodem je to, že se hnutí odklonilo od původních myšlenek, že se postaví za osobu bývalého prezidenta Václava Klause nebo půjde do voleb s jeho podporou. ČTK to dnes řekl bývalý kladenský primátor a předseda odstupující strany Milan Volf.

Volba pro Kladno se podle Volfa podílela na vytvoření bloku Hlavu vzhůru a zúčastnila se i jednání s Klausem. Podle něj ale nyní není jasné, jestli bude bývalý prezident blok podporovat.

Dalším důvodem odstoupení je podle Volfa to, že blok začal mediálními výstupy ve stylu "one woman show" připomínat stranu Suverenita, která měla být pouze jedním z podpůrných subjektů volebního bloku. Bobošíkovou nepovažuje za vhodného lídra, přestože pro vznik volebního bloku udělala hodně dobré práce a jsou v něm kvalitní politické subjekty. "My jsme chtěli být partnerem a nikoliv nosičem vody," uvedl Volf. 

Blok tvoří vedle Suverenity uskupení Uzdravme naši politiku, Jihočeši 2012, Pražští starostové nebo konzervativní iniciativa D.O.S.T. Jeho členy jsou i jednotlivci. Patří mezi ně exposlanci ODS Boris Šťastný a Tomáš Úlehla. Z řad občanských demokratů se k bloku přidal i bývalý primátor Plzně Zdeněk Prosek, Petr Štillip či Jiří Janeček, který ve straně založil Pravou frakci.

Bobošíková teď v sobě najednou objevila liberála a bojovníka proti socialistům všeho druhu. Od paní, která kdysi jako svazačka nadšeně v jihočeském kraji v srpnu 1987 vítala s kyticí rudých růží Gustáva Husáka, by to snad mohlo poněkud překvapit, ale každý má dělat, co umí, píše Reflex.cz. Pak nepřekvapí, že jako kandidátka na úřad prezidenta v rudých šatech kandidovala v roce 2008 za Komunistickou stranu Čech a Moravy. Od ní kritika socialistických tendencí skutečně sedí, takový člověk ví, o čem mluví.

Bobošíková se chce „jednoznačně vymezovat" proti těm, kdo o sobě tvrdí, že jsou pravice a přitom žádná pravice nejsou, tedy TOP 09 a ODS. Dává jim za vinu, že v zemi v uplynulých letech způsobily „neuvěřitelný chaos", zvyšovaly daně a ještě jim přičítá „nástup policejního státu". Chaos a vyšší daně jí ještě uznáme, ale proč zrovna to poslední, to je trochu záhada. Zatím k výslechům chodili představitelé vlády a vládních stran, někteří si i ve vazbě poseděli. Jana Bobošíková asi přesně neví, co je policejní stát, sama ho zažila jen jako přenášení kytic rudých růží a v SSM jí to neřekli.

Bobošíková má zvláštní talent plácat neskutečné populistické nehoráznosti a přitom celkem nikoho nezaujmout. Loni v prosinci zdůvodňovala svoji další prezidentskou kandidaturu v jedné anketě takto: „Protože klesá vzdělanost našich dětí. Protože se naši rodiče bojí nemoci a stáří. Protože nechci jíst dioxinová vejce, potraviny se silniční solí a další hnus." Abychom byli v kontextu, všechny tyto hrůzy přičítala panství „Bruselu".

Že si za vzdělanost či nevzdělanost našich dětí můžeme sami a že pokud budeme bojovat proti dioxinovým vejcím, nepotřebujeme na to Bobošíkovou, je myslícímu celkem jasné. Příště zase Bobošíková vytáhne, jak nás „Brusel" terorizuje přemrštěnými hygienickými předpisy a jistý segment lidu bude tomu všemu věřit současně. Je fakt, že funkce hlavního hygienika je ještě jedna z posledních, o kterou neměla univerzální politička zájem.

Související

Více souvisejících

Jana Bobošíková Volby 2013

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Šestnáct žen obvinilo slavného kouzelníka Davida Copperfielda z obtěžování

Více než deset žen obvinilo amerického iluzionistu židovského původu Davida Copperfielda ze sexuálního obtěžování, k němuž mělo dojít v letech 1980 až 2014. Informoval o tom deník The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy