Šlouf zase hrozí SPOZ. Zemanovci naštvaně: Jen škodí

Praha - Lobbista Miroslav Šlouf, kterého vedení Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) vyškrtlo z čela pražské kandidátky, ještě do voleb zváží, zda ze strany vystoupí. Následovat by ho prý mohli i další spolustraníci. Záležet bude na tom, jak se vedení SPOZ postaví k jeho požadavku, aby byl po volbách svolán mimořádný volební sněm. Šlouf to řekl v rozhovoru s ČTK. Vedení strany sněm neplánuje.

Šlouf se s vedením strany, kterou založil, rozkmotřil kvůli sestavení pražské kandidátky. Předsednictvo strany ho z jejího čela odstranilo a zcela ji změnilo podle svých představ. 

"Vyzval jsem vedení strany, aby vážně začali přemýšlet o svolání mimořádného sněmu, protože arogance některých funkcionářů dostoupila opravdu vysoko," řekl. Mimořádný volební sněm by se podle něj neměl konat do voleb, ale například v prosinci. "Souviselo by to i s právě probíhajícími volbami, podívalo by se na to, co kdo udělal, jak pracoval, nepracoval," dodal Šlouf.

Vedení strany svolání sněmu neplánuje, řekl ČTK místopředseda SPOZ Vladimír Kruliš s tím, že ani žádnou takovou výzvu od Šloufa nezaznamenali. Dodal, že Šlouf svými výroky zemanovce poškozuje. "Už je to o tom, že škodí této straně. Jako předsednictvo táhneme za jeden provaz a já jako místopředseda musím odmítnout nechat si takto škodit," řekl Kruliš.

Šlouf své další politické kroky, tedy například odchod ze strany, spojuje právě s reakcí vedení strany a zda bude svolán sněm. "Pokud necítí někteří apoštolové strany, jak si sami říkají ve vedení strany, dostatek odpovědnosti, aby se ke své členské základně chovali, jak se má a musí, tak potom musím samozřejmě zvažovat, jestli chci být členem takového spolku," poznamenal Šlouf. "Vůbec nevylučuji, že vystoupím ze strany ještě do voleb. A dokonce si myslím, že nebudu sám," dodal."Nechce se mi obracet na soud osobně, počkám si, jak k tomu ještě v průběhu kampaně přistoupí vedení strany, ale nevylučuji, že se na soud neobrátím po skončených volbách," řekl Šlouf. S podobným názorem se prý setkává mezi spolustraníky, a to nejen v Praze.

Šlouf zkritizoval také vyloučení senátora Vladimíra Drymla. "Když si strana před volbami likviduje svou jedinou oporu v Parlamentu, tak to nemůžu považovat za normální postup," poznamenal s odkazem na to, že Dryml je jediným senátorem, který je členem SPOZ.

Myslel jsem, že se zblázním

Do kampaně SPOZ vnesl Šlouf nejen nervozitu, ale i hrůzu z toho, co všechno novinářům a veřejnosti poví. Jeho cílem může být, aby se strana do sněmovny nakonec nedostala. "A můj osobní plán? Na to odpovídám bonmotem Napoleona - Když vám řeknu svůj plán, už to není plán. Řekněme tedy, že nějaký plán mám," prohlásil lobbista v rozhovoru pro ceskoupozici.cz.

"Jeden z hlavních důvodů, proč jsem kývl na kandidaturu, byl marasmus v této zemi. Jsem už starší člověk a jsem toho názoru, že každý, kdo něco umí, by měl přiložit ruku k dílu, aby ten marasmus zmizel. V tuto chvíli fakt nevím, koho budu volit. Mám samozřejmě nejblíže k našemu programu, ale pokud vedení strany bude pokračovat v současném trendu, fakt nevím, jestli dám Zemanovcům hlas," řekl také Šlouf.

"Když jsme stranu vytvářeli, měli jsme velmi málo času. Chtěl jsem stranu budovat podobně jako Miroslav Kalousek TOP 09 – tedy shora. Abychom stanovili vedení kandidátek, doplnili je na příslušný počet, šli do voleb. Na základě podílu na přípravě voleb pak budovat stranu – tedy svým způsobem budovat stranu shora. Dohodli jsme se na tom. Za týden jsem si přečetl Zemana, jak říká, že budeme budovat stranu zdola. Neuvěřitelný guláš! Myslel jsem, že se zblázním. Tím se totiž kraje začaly hned na počátku hádat o neexistující pozice, což sebralo straně v roce 2010 ve volbách mnoho sil," vysvětluje Šlouf vnitrostranické tahanice o kandidátky.

Související

Odvolil i prezident Miloš Zeman

Prezidentské volby ovlivňují ruští agenti, udělají to znovu, varuje ruský zpravodaj

Moskva/Praha - V České republice se blíží prezidentské volby. Jejich první kolo odstartuje už druhý lednový pátek. Průzkumy pro první kolo favorizují dosavadního prezidenta Miloše Zemana. Je tu však někdo, kdo o obhajobě stávající hlavy státu vůbec nepochybuje. Ruský server "URA.ru" přišel k šokujícím závěrům, díky kterým se stal při posledních volbách v roce 2013 Miloš Zeman prezidentem. Navíc dodává, že se situace bude opakovat.
Předčasné volby do Sněmovny 2013

To nejlepší z volebních videí na jednom místě + VIDEO

Praha - Jaromír Dušomír, můj hlas je zelenej, ahóóóój. To je jen několik hlášek, které se po předčasných volbách v minulém roce staly legendárními. Díky videu z dílny Institutu politického marketingu můžete na ty nejlepší kousky z dílen jednotlivých stran a hnutí.

Více souvisejících

Volby 2013 Miroslav Šlouf spo- Zemanovci

Aktuálně se děje

před 27 minutami

Princ William se svou rodinou

Princ William obstál v těžké zkoušce. Spekulace jeho ženě na zdraví nepřidaly

Britskou monarchií v prvních měsících letošního roku otřásly diagnózy, které si vyslechli král Karel III. a princezna Kate. U obou členů královské rodiny byla odhalena rakovina. Oporou jim samozřejmě jsou nejbližší, důležitá je zejména role prince Williama. Následník trůnu se ale s atmosférou v Británii vyrovnával dost těžce. 

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Zásah v sídle BIS. Na podatelně se objevila podezřelá zásilka

Záchranné složky zasahovaly ve čtvrtek odpoledne v budově Bezpečnostní informační služby (BIS) kvůli podezřelé zásilce s neznámou látkou na podatelně. Informoval o tom server iDnes.cz. Látku likvidují hasiči ve spolupráci s chemiky. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy