Za Dobešovu chybu budeme pykat všichni. To je spravedlnost?

Praha - Před pár dny se objevila zpráva, že stát zaplatí sto tisíc za slova exministra školství Josefa Dobeše. Ten urazil Automotoklub ČR. Nad verdiktem soudu jen zakroutil hlavou Miroslav Macek.

Ministerstvo školství se musí omluvit Automotoklubu a zároveň mu musí vyplatit sto tisíc. Důvodem jsou slova exministra Dobeše (tehdy VV). Ten totiž o klubu řekl, že nakládá neprůhledně s financemi od státu a také nepečuje o mladé talenty. Za Dobeše také ministerstvo začalo v rámci motoristického sportu podporovat pouze nově zřízený Český svaz motocyklového sportu.

"Pražský městský soud ve středu rozhodl, že odpovědnost za výroky někdejšího ministra má stát! Stát ovšem žádné peníze mimo ty, které nám sebere z kapes, nemá," zlobí se Macek ve svém komentáři.

Podle něj soud v podstatě rozhodl, že za Dobešova slova můžou všichni občané. Tedy i ti, kteří Věcem veřejným, které Dobeše do vlády dostaly, nikdy nevolily. "Spravedlivý rozsudek? To spíš součást psychiatrické diagnózy," kroutí hlavou Macek.

Související

Za exministra Dobeše stát zaplatí sto tisíc, Autoklub uspěl se žalobou

Za exministra Dobeše stát zaplatí sto tisíc, Autoklub uspěl se žalobou

Praha - Ministerstvo školství se má omluvit Autoklubu ČR za poškození dobré pověsti a zaplatit mu 100.000 korun jako náhradu škody. Dnes o tom nepravomocně rozhodl pražský městský soud. Autoklub zažaloval ministerstvo a exministra Josefa Dobeše za oficiální vyjádření, podle nějž sdružení nakládá neprůhledně s financemi na motocyklový sport a nedostatečně pečuje o mladé talenty. Soud došel k závěru, že ačkoliv výroky učinil Dobeš, odpovědnost za ně nese stát.
Josef Dobeš

Bobošíková se dala na sport? Exministr Dobeš zuří

Praha - Za volební blok Hlavu vzhůru, v jehož čele stojí bývalá europoslankyně Jana Bobošíková, budou kandidovat i členové hnutí Pro sport a zdraví. Bez bližších podrobností to oznámili zástupci Hlavu vzhůru. Hnutí Pro sport a zdraví založil exministr školství Josef Dobeš, po neshodách s dalšími členy vedení, na funkci předsedy rezignoval.

Více souvisejících

Josef Dobeš Miroslav Macek

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy