Zavadil se rozjel: Jenom blbec nemění názory, říká o svém vstupu... A opřel se ostře do církve

Praha – Bývalý šéf odborů a současný poslanec za sociální demokracii Jaroslav Zavadil ještě nedávno tvrdil, že do politiky vstoupit nechce. Dnes říká, že to udělal proto, aby politiku vrátil lidem. Pořád o sobě ale říká, že duší je odborář a podle toho se v poslanecké sněmovně bude chovat.

Zavadil ve středu odpovídal na otázky diváků v Hyde parku. „Jenom blbec nemění názory," odpověděl bývalý odborář na dotaz, proč se dal na dráhu poslance, když vždycky tvrdil, že do politiky vstupovat nechce. Podle něj je logické, že se zapojil do sociální demokracie, protože je jeho odborářským názorům nejblíže.

O Zavadilovi je obecně známo, že je přítel prezidenta Miloše Zemana. „Mám pocit, že se vztah prezidenta a ČSSD démonizuje. Zprostředkovávání jakýchkoliv rozhovorů je zbytečné," odmítl Zavadil, že by měl sloužit jako prostředník mezi stranou a hlavou státu. Dodal také, že pokud se jakákoliv strana nerozbije zevnitř, těžko ji někdo rozbije zvenku, i kdyby to byl sám prezident.

Někteří diváci se obávají, že odboráři vyjednané zvýšení minimální mzdy každý rok o 500 korun způsobí to, že zaměstnavatelé budou propouštět. „Minimální mzdu jsme se snažili navýšit už od vlády Topolánka, povedlo se to až za Rusnoka. Nemyslím si, že by kvůli tomu došlo k masivnímu propouštění, je to spíše motivace pro zaměstnance," řekl odborář. Dokud prý budou sociální dávky větší než minimální mzda, těžko se lidé poženou do práce.

Poslanec za ČSSD také naplno řekl, co si myslí o církevních restitucích. „Měly být pojaty jinak. Osobně bych se vrátil do dob Husa, kterého si velmi vážím a který říkal to stejné, jak papež František. Církve by neměly být bohaté. Mohl bych taky mluvit o čarodějnických procesech, ve kterých se církev angažovala," rýpnul si Zavadil.

Související

Jaroslav Zavadil /ČSSD/ v Poslanecké sněmovně

Výrazné přilepšení k důchodu? Něco se chystá

Praha - Zhruba 4,5 milionu lidí, kteří myslí na důchod a mají penzijní připojištění se státním příspěvkem, má šanci dostat výraznou podporu. Nově by totiž mohli uplatnit úlevu na dani ve výši až 3 600 korun ročně.
Jaroslav Zavadil

Dar pro Zavadila od kolegů? Trenýrky s přirozením

Praha - Sedmdesáté narozeniny bude bývalý odborářský boss a nyní poslanec ČSSD Jaroslav Zavadil slavit až za pár dní. Již nyní ale měl párty pro kolegy ze sociální demokracie a mezi dary se objevil opravdový skvost. Trenýrky s mužským údem.

Více souvisejících

Jaroslav Zavadil hydepark

Aktuálně se děje

před 30 minutami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 39 minutami

před 1 hodinou

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

Trumpova ex-asistentka Hope Hicksová vypovídá. Měla popřít aféru Stormy Daniels

Trumpova bývalá hlavní asistentka Hope Hicksová v pátek vypověděla, že jí v posledních dnech prezidentských voleb v roce 2016 sdělil, aby popřela, že by měl sexuální vztah s pornohvězdou Stormy Danielsovou.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy