Jan Kraus se pustil do sociálního demokrata: Lhář nepatří do politiky

Praha - Předseda ústavně-právního výboru sněmovny Jeroným Tejc /ČSSD/ každou chvíli v televizi obhajuje návrh služebního zákona. Moderátor Jan Kraus se mu ale na stránkách Kraus magazínu vysmál.

Vznikající vláda Bohuslava Sobotkovi poslala do sněmovny návrh zákona o státní správě, aby splnila prezidentův požadavek. Tejc tak patří k mnoha sociálním demokratům, kteří v médiích návrh hájí.

Jenže právě předseda ústavně-právního výboru má podle Krause zásadní nevýhodu. "Pan Tejc je jedním z veřejně usvědčených lhářů v rámci tzv. Lánské schůzky. Neměl by tedy v ČT vysvětlovat pokud možno vůbec nic, stejně jako kolega lhář Hašek a kolega lhář Škromach," pustil se do něj známý moderátor.

Vysvětlením aktérů Lánské schůzky se prý nedá věřit vůbec nic. Kraus míní, že nepatří nejen do televize, ale ani do sněmovny a vysoké politiky vůbec.

"Ať si jsou řadovými členy ČSSD, té strany, které lháři nevadí. Tu ať si pak volí ti, co jim také lháři nevadí. Pokud by ČT nebyla schopna najít někoho jiného ke zmíněnému zákonu - jsem ochoten přijít sám. Zákonu sice nerozumím, ale zase nelžu," dodal.

Související

Více souvisejících

Jan Kraus Jeroným Tejc

Aktuálně se děje

před 15 minutami

Aktualizováno před 16 minutami

před 17 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Robert Šlachta

Přísaha a Motoristé jednají o budoucí spolupráci. Proč bořit něco, co funguje, ptá se Šlachta v rozhovoru pro EZ

Koalice Přísahy a Motoristé ve volbách do Evropského parlamentu získala dva mandáty. EuroZprávy.cz v této souvislosti oslovily předsedu hnutí Přísaha Roberta Šlachtu. Odmítl, že by jeho hnutí upozadilo svůj program kvůli spolupráci s Motoristy sobě. „Nikola Bartůšek a Filip Turek spolu skvěle fungují jako tým. Nikola jako odbornice na migraci a Filip jako odborník na Green Deal a průmysl. A to jsou dvě základní témata, o které dalších pět let v Evropě půjde,“ říká. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Bürgenstock

Hrozí mírovému summitu ztráta legitimity? Obavy mají i švýcarští pořadatelé, chybí důležité mocnosti

Víkendový mírový summit přinese setkání předních světových lídrů. Velké potíže pro samotnou legitimitu události ale může přinést nepřítomnost Ruska a Číny. Mají s tím problém i samotní Švýcaři, kteří summit hostí. Česká republika naopak vůči podpoře Ukrajiny zachovává neochvějně tvrdý postoj. Svědčí o tom například 5700 ukrajinských vojáků, které v rámci různých programů vycvičili jejich čeští kolegové. 

před 7 hodinami

před 9 hodinami

včera

včera

včera

včera

Napětí mezi Ruskem a Francií. Podle Moskvy se zvyšuje riziko přímého střetu

Napětí mezi Ruskem a Francií se v posledních dnech opět zvyšuje. Paříž podle mluvčí ruského ministerstva zahraniční Marije Zacharovové prohlubuje svou angažovanost v konfliktu na Ukrajině a zvyšuje riziko přímého střetu s Moskvou. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy