John: Když Sobotka vstupoval do svazku s Babišem a řekli si áno...

Praha - Publicista Radek John reaguje na nedávné neshody lídrů koaličních stran Andreje Babiše a Bohuslava Sobotky. Ten požádal Babiše, aby si vybral mezi svým podnikáním a postem ve vládě, Babiš to však odmítá. John se domnívá že z toho může vzniknout věčná šarvátka.

"O víkendu zažila česká politická scéna tvrdkou šarvátku lídrů koaličních stran Andreje Babiše a Bohuslava Sobotky. Jestli to ovšem pan Sobotka myslel jen trochu vážně bude to věčná šarvátka, protože Andrej Babiš bude ve střetu zájmů permanentně," píše John na svém blogu na aktualne.cz.

Pozastavuje se také nad tím, že Sobotka procitl až po "tytyty" ze strany Evropské unie. "Procitnutí premiéra Bohuslava Sobotky, který Andreje Babiše mediálně „nakopnul", přišlo skoro po půl roce od voleb. Až poté, co se ozvala se svou kritikou členka výboru pro rozpočtovou kontrolu Evropského parlamentu Ingeborg Grässleová, přesněji až po té, co zprávu převzala skoro všechna média," dodává.

Podle Johna musel Sobotka ještě před uzavřením koalice moc dobře vědět, kdo je Andrej Babiš. "Když Sobotka vstupoval do koaličního svazku s Andrejem Babišem a řekli si svoje áno, musel si být přeci vědom, že Agrofert, coby čtvrtá největší firma a jeden z největších zaměstnavatelů vůbec, má působiště skoro ve všech odvětvích průmyslu a zemědělství a že Andrej Babiš takříkajíc tančí mezi vejci, kuřaty, salámy atd. atd," píše John na blogu.

Dodává, že pokud si Sobotka neuvědomoval tyto známé skutečností, měl se zeptat svého spolužáka JUDra. Radka Pokorného. "Ten Andreje Babiše zastupoval ve sporu s PKN Orlen v privatizaci Unipetrolu, takže by panu Sobotkovi jistě objasnil šíři aktivit Agrofertu," tvrdí publicista.

Závěrem poukazuje na to, že pokud si někdo myslí, že vše vyřeší dotační oklika a nic nepůjde přes ministra financí, musí být dotyčný "hodně naivní nebo spíš musí chtít mít zavřené obě oči."

Související

Radek John

ČSSD se musí omluvit Johnovi za označení tunelář

Praha - ČSSD se musí omluvit bývalému předsedovi Věcí veřejných Radkovi Johnovi za to, že ho strana v minulosti označila za tuneláře. Rozhodl o tom pražský městský soud, kde John na sociální demokraty podal žalobu.
Radek John

Radek John se stydí. Za policii a za...

Praha - Publicista, moderátor, spisovatel a exministr vnitra Radek John se stydí za českou policii i za své spoluobčany. Uvedl to v reakci na sobotní demonstrace proti islamizaci Evropy.

Více souvisejících

Radek John Andrej Babiš Bohuslav Sobotka

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Požár průmyslové budovy v Kladně. Více než sto hasičů ho dostalo pod kontrolu

Více než sto hasičů zasahovalo ve čtvrtek u požáru průmyslového objektu ve středočeském Kladně. Z místa události se nad město valil hustý černý dým. Hasičům se v odpoledních hodinách podařilo dostat plameny pod kontrolu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy