Exministr Pospíšil opět proti ODS. Zastal se Ištvána

Praha - Exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil, jenž nyní kandiduje do Bruselu za TOP 09, potvrdil, že si s předními představiteli ODS dlouho nerozuměl. Plyne to totiž z jeho slov na adresu olomouckého vrchního žalobce Ištvána pro server Echo24.

Občanští demokraté, od kterých na počátku roku Pospíšil zběhl, dlouhodobě útočí na Ivo Ištvána kvůli kauze Nagygate. Aby ne. Stíhání tria exposlanců, Nečasovy tehdejší milenky a nyní i samotného Nečase položilo pravicovou vládu a ODS dostalo na hranici zvolení. Padají tak ostrá slova o konci demokracie a nadvládě státních zástupců.

Jiří Pospíšil, bývalý ministr spravedlnosti, je považován za muže, jenž rozvázal žalobcům a policii ruce ve stíhání těch největších korupčních ryb. Mnozí, včetně občanských demokratů, tak kauzu točící se kolem expremiéra Nečase, přičítají právě jemu. Někdo v positivním smyslu, mnoho ale v negativním.

Pospíšil se Ištvána zastal. "Určitě se nebudu přidávat k těm, kteří v tuto chvíli tvrdí, že Ivo Ištvan je škůdce demokracie. Nebo používají jiné, razantnější výrazy," uvedl v rozhovoru pro Echo24. Připustil ale vzápětí, že na tuto problematiku má jiný právní názor než Ištván. Zdůrazňuje potřebu počkat si na závěry vyšetřování, které dosud nebylo ukončeno.

Bývalý šéf resortu spravedlnosti, kterého za podivných okolností odvolal Petr Nečas bez jasného vysvětlení, nyní kandiduje za TOP 09 jako nestraník do Evropského parlamentu.

Související

Jiří Pospíšil

Pospíšil bude i jako pražský radní pobírat plat europoslance

Jiří Pospíšil (TOP 09) si k funkci náměstka pražského primátora pro kulturu a cestovní ruch nechá i mandát a plat europoslance, řekl v rozhovoru pro Aktuálně.cz a Hospodářské noviny (HN). Odměnu za funkci v Praze pošle zvířecím útulkům. V kumulaci funkcí problém nevidí. Také se vzdá postu předsedy správní rady Musea Kampa, nechce vyvolávat dojem střetu zájmů, dodal.

Více souvisejících

Jiří Pospíšil Ivo Ištvan

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 1 hodinou

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Atentát na Fica byl politicky motivovaný, tvrdí vnitro. Šéf kandidátky Hlasu dostal výhrůžky smrtí

Slovenská police podle tamního ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka pracuje jen s jednou verzí útoku. Pachatel je obviněn z vraždy ve stádiu pokusu. Podle něj je jasné, že šlo o politicky motivovaný akt.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy