Ve sněmovně se chlastalo kolektivně, píše exposlanec. A nejvíc pil...

Praha - Exposlanec Věcí veřejných Michal Babák vydává knihu "Medvědovi stojí pořád aneb Může se to stát i Vám", ze které na pokračování cituje deník Blesk. Píše se v ní například o poměrech v Poslanecké sněmovně a o peprném vztahu poslanců k alkoholu. Sám autor přiznává, že pil a někdy opravdu hodně, na některé svým výkonem ale opravdu nedosahoval.

"V Poslanecké sněmovně měl každý druhý poslanec u nohy svou vlastní kouli. Někdo se topil ve svých úvahách, jiný pil jako duha, další si o sobě myslel, že je plemenný býk a mnozí by si nechali koleno pro korunu vrtat. Taky tam bylo dost těch, kteří si mysleli, že když jsou na čas poslanci, jsou něco víc," píše Babák ve své knize.

Psali jsme:
Sexuální radovánky ve sněmovně? Babák se rozepsal o zážitku na toaletách

"Nikoho jistě nepřekvapí, když řeknu, že patronem všech pijanů v Parlamentu byl Miroslav Kalousek. Těch příhod s jeho pitím je bezpočet. Bylo veřejným tajemstvím, že Kalouskovo kýchnutí v blízkosti otevřeného ohně by mohlo být velmi odvážným, nebo spíš nerozvážným eskamotérským kouskem," pokračuje nevybíravě exposlanec.

Poměrně zarážející je další ukázka, podle níž se ve velkém pilo také v ČSSD. "Omlouvám se za ten výraz, ale tam se doslova chlastalo a kolektivně. To víte, levice. Červené nosy sociálních demokratů na mne ve sněmovních chodbách svítily už z dálky, tak trochu jako Machovo ucho v oblíbeném Večerníčku. Předseda klubu Tejc je často svolával na hlasování přímo od »trubek«, kde nasávali už od rána. Podle toho také hlasování i samotné zasedání Sněmovny někdy vypadalo," cituje Blesk Babákovu knihu.

Sám autor v knize nepopírá, že pil také. "Jeden čas jsem pil hodně, šest i osm piv za den. Přitom mi pivo nedělá dobře. Ale u oranžových se pilo tvrdé a ve velkém ještě před obědem," píše Babák.

Související

Ilustrační foto

Úplatek pro Babákova asistenta? Ústavní soud se stěžovateli vyběhl

Brno - Ústavní soud (ÚS) odmítl stížnosti podnikatelů Jiřího Zeronika a Josefa Šlechty proti peněžitým trestům za snahu uplatit někdejšího poslaneckého asistenta Šimona Stejkozu. Podle pravomocného rozsudku měli každý uhradit pokutu 100.000 korun. Stejkoza pracoval pro tehdejšího poslance Věcí veřejných Michala Babáka. Podnikatelé usilovali o dotaci pro soukromou vysokou školu. Obě odmítavá usnesení zveřejnil ÚS ve své databázi.
Michal Babák

Babák bez zubů: Hyzdící zranění? Soud byl nekompromisní

Praha - Podnikatel Jaroslav Háša, který podle obžaloby vyrazil při konfliktu v baru dva přední zuby tehdejšímu poslanci Michalu Babákovi (VV), nespáchal trestný čin ani přestupek. Potvrdil to dnes Městský soud v Praze, rozhodnutí je pravomocné.

Více souvisejících

Michal Babák Miroslav Kalousek Alkohol

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 46 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 9 hodinami

před 9 hodinami

Předpověď počasí na státní svátek: Středa bude nejchladnějším dnem týdne

I příští týden si lidé kromě víkendu užijí volno také ve středu, kdy je druhý z květnových státních svátků. Podle předpovědi by měl být Den vítězství nejchladnějším dnem nadcházejícího týdne. Maxima dosáhnou 17 stupňů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy