Komentátor ostře do Johna: Kupování hlasů je plošná korupce

Praha - Český scénárista a komentátor MF Dnes Karel Steigerwald se ve svém komentáři na stránkách deníku zaměřil na zajímavou předvolební kampaň publicisty Radka Johna. Ten plánuje v případě svého zvolení do Evropského parlamentu rozdat voličům sto tisíc asistenčních karet.

"Čekali jsme týden a státní zástupce Ivo Ištvan nic. A přitom má Radka Johna na talíři. Kdo je John? to už si pamatuje málokdo. Tak se chce připomenout jako politický novátor. Proč se o něj má zajímat prokurátor? Nu proto, že veřejně nabízí korupci sto tisícům voličů," píše úvodem svého komentáře Steigerwald.

Nabízení asistenčních karet v případě úspěšného zvolení je podle komentátora "neobyčejně zajímavý případ plošné korupce" a Ištvan by tak prý měl Johna zažalovat. "Hrdlí se o tři umaštěné exposlance a padlého exposlance, ale sto tisíc zkorumpovaných voličů jej nechává klidným," poukazuje Steigerwald a dodává, že Ištvan můž předpokládat, že každý hlas pro Johna je koupený.

"John v tom může lítat na obou koncích svého vynálezu. Buďto kupuje hlasy za asistenční karty, nebo šmelí s něčím tak důstojným, jako je mandát europoslance, ve prospěch nějaké pojišťovny," uvažuje Steigerwald na stránkách deníku.

Domnívá se, že v předvolebních debatách a propagacích veřejnost politické plány nezajímají. "Musí jim slibovat něco konkrétního, co si dovedou představit. Tisícovku k důchodu, kočárek zdarma pro kojence nebo alespoň barevné tužky po prvňáčky," vysvětluje komentátor s tím, že Johnova karta je alespoň užitečnější než některéh jeho předchozí činy.

"Je tu slíbena už předem karta zdarma, kdo dá Johnovi hlas (což prozradí skrytá kamera za plentou) je automaticky korupčník a bude o půlnoci zatčen lidmi s neprůstřelnými vestami. Byl by tak John prvním politikem, který dostal ve volbách nula hlasů? I to by bylo svého druhu prvenství," uzavírá komentátor Karel Steigerwald.

Související

Radek John

ČSSD se musí omluvit Johnovi za označení tunelář

Praha - ČSSD se musí omluvit bývalému předsedovi Věcí veřejných Radkovi Johnovi za to, že ho strana v minulosti označila za tuneláře. Rozhodl o tom pražský městský soud, kde John na sociální demokraty podal žalobu.
Radek John

Radek John se stydí. Za policii a za...

Praha - Publicista, moderátor, spisovatel a exministr vnitra Radek John se stydí za českou policii i za své spoluobčany. Uvedl to v reakci na sobotní demonstrace proti islamizaci Evropy.

Více souvisejících

Radek John Ivo Ištvan

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy