John se tvrdě ohradil proti komentáři a dodává: Steigerwald je úplně mimo

Praha - Kandidát ve volbách do Evropského parlamentu Radek John plánuje v případě svého zvolení rozdat voličům sto tisíc asistenčních karet. Podle komentátora MF Dnes Karla Steigerwalda se jedná o neobyčejně zajímavý případ plošné korupce", na který by se měl zaměřit státní zástupce Ivo Ištvan. Podle Johna však ve svém komentáři zapomněl na jednu důležitou věc.

"Čekali jsme týden a státní zástupce Ivo Ištvan nic. A přitom má Radka Johna na talíři. Kdo je John? to už si pamatuje málokdo. Tak se chce připomenout jako politický novátor. Proč se o něj má zajímat prokurátor? Nu proto, že veřejně nabízí korupci sto tisícům voličů," píše ve svém komentáři Steigerwald.

Psali jsme:
Komentátor ostře do Johna: Kupování hlasů je plošná korupce

To Radaka Johna donutilo k reakci, ve které oponuje komentátorovi a který se podle něj "vytasil s produktem druhé až třetí kategorie, když uvedl, že jsem korupčník, protože nabízím řidičům asistenční kartu zdarma."

"Steigerwald v dnešním vydání MF Dnes ve svém komentáři vyzval olomouckého státního zástupce Ivo Ištvana, který v těchto dnech dokončil spis na Janu Nagyovou, aby se zabýval moji osobou a asistenční kartou pro řidiče, kterou voličům nabízím. Opakuji, nabízím. Podle Steigerwalda se totiž jedná o jasný důkaz korupce, resp. nakupování hlasů. To že se tu před sněmovními volbami rozdávali guláše, koblihy a růže jak na běžícím pásu, nechme teď stranou," reaguje John.

Dodává, že Steigerwald ve své úvaze zapomněl na jednu velmi podstatnou věc: "Já všude uvádím, že pokud se zájemce zaregistruje a já budu zvolen, nikoli, že mě on konkrétně zvolí, získá asistenční kartu v hodnotě 1800 Kč zdarma na jeden rok."

Komentátor dále ironicky poukazuje na systém, kterým hodlá John rozdávat své asistenční karty: "Je tu slíbena už předem karta zdarma, kdo dá Johnovi hlas (což prozradí skrytá kamera za plentou) je automaticky korupčník a bude o půlnoci zatčen lidmi s neprůstřelnými vestami."

John však tvrdí, že tímto systémem si nikoho nekupuje. "Vzhledem k tomu, že v ČR jsou volby tajné, tak já nemám žádný systém zpětné kontroly, a nemohu tedy zjistit, zda zájemce o kartu lístek s mým jménem do urny vhodil či nikoliv. To znamená, že si nikoho nekupuji," říká kandidát s tím, že pokud se na jeho webu registruje zájemce, který zvolí někoho jiného, v případě Johnova zvolení mu přesto asistenční kartu věnuje.

Související

Radek John

ČSSD se musí omluvit Johnovi za označení tunelář

Praha - ČSSD se musí omluvit bývalému předsedovi Věcí veřejných Radkovi Johnovi za to, že ho strana v minulosti označila za tuneláře. Rozhodl o tom pražský městský soud, kde John na sociální demokraty podal žalobu.
Radek John

Radek John se stydí. Za policii a za...

Praha - Publicista, moderátor, spisovatel a exministr vnitra Radek John se stydí za českou policii i za své spoluobčany. Uvedl to v reakci na sobotní demonstrace proti islamizaci Evropy.

Více souvisejících

Radek John

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy