Zemanova legendární viróza? Prezidentův bývalý poradce prozradil víc

Praha - Lobbista Miroslav Šlouf fungoval dlouhou dobu jako poradce prezidenta Miloše Zemana. Pomáhal mu organizovat předvolební kampaně, následně za podivných okolností rozvázali veškeré styky a nekomunikují spolu. V rozhovoru pro deník Blesk prozradil některé pikantnosti, které o českém prezidentovi za dobu spolupráce zjistil.

Podle Šloufa se na Hradě vytváří řada nesmyslů. "Počínaje splácením státního dluhu ve výši přes bilion korun způsobem nadačním... Prezident tam posílá třetinu platu. Kdyby to dával na sirotky, tak asi udělá lépe než to dávat na splácení státního dluhu," popisuje bývalý vedoucí Zemanových poradců s tím, že sám prezident je prý pouze nadbytečná figura.

Kdo za těmi nápady stojí však sám netuší, se Zemanem není od března roku 2013 v kontaktu. "Ale upřímně řečeno, když jsem dělal s Milošem Zemanem, tak se nám nestalo, abychom přišli na tak závažnou akci, jako je otevírání korunovačních klenotů, s lehkou nebo těžkou virózou. Takový případ nenastal," posteskl si lobbista a dodal: "Protože ho znám, jsem si jistý, že byl pod vlivem."

Šlouf je přesvědčen, že Zeman další kandidaturu nezíská a že se mu nepodaří nasbírat dostatek podpisů, jeho dosavadní odvedenou činnost však hodnotit nechce. Místo toho prozradil, jak se Zeman rozhodl, že se stane prezidentem.

"Mělo to souvislost s nepřímou volbou, kdy prohrál. Prostě jsem se rozjel na Vysočinu a položil jsem mu jasnou otázku: 'Miloši, chceš být prezidentem, nebo nechceš být prezidentem?' A když jsem odmítl pít třetí skleničku slivovice, dokud nedostanu odpověď, tak řekl, že chce," řekl Blesku.

Závěrem rozhovoru se bývalý šéf Zemanových poradců zaměřil na trojúhelník Zeman - Babiš - Sobotka. "Kdo si myslíte, že je větší nepřítel pro Zemana? Sobotka nebo Babiš?" ptá se Šlouf řečnicky a dodává: "Myslím, že vzhledem k tomu, že je rozdíl mezi ČSSD a ANO už více než deset procent, tak je to podle mě na panu Babišovi, jak dlouho nechá tu vládu vládnout."

Související

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Více souvisejících

Miloš Zeman Miroslav Šlouf

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

RECENZE: Boy Kills World v krvavé lázni zabíjí struhadlem a drží se videoherních kontur

Ačkoli film Boy Kills World se v nabídce českých kin objevil relativně nenápadně, nabízí zběsilou, ujetou a sebeuvědomělou akční jízdu, kde je dějovým tahounem samotné násilí. Postmoderní hříčka sází na nápaditou stylistiku a moralizování zahazuje daleko od zmasakrovaných antagonistů.

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy