Okamura se zlobí: Jednání koaličních poslanců ve Sněmovně je skandální

Praha - Sněmovna zažila den, jaký ani mnozí dlouholetí poslanci nepamatují. Část zákonodárců sociální demokracie totiž v rozporu s dohodou vládní koalice podpořila snížení spotřební daně z nafty a benzinu. Řada z nich přitom podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) netušila, pro co hlasuje. Když pak po více než hodině ČSSD hlasování zpochybnila a snažila se o jeho opakování, musela čelit ostré kritice opozice z porušování jednacího řádu. O zákonu se bude nejspíš hlasovat znovu. Kontroverzní schůze pak bude mít pravděpodobně dohru u Ústavního soudu.

Předseda předseda hnutí Úsvit pro EuroZprávy.cz:Hnutí Úsvit přímé demokracie se distancuje od dnešních tahanic a ohýbání zákona o jednacím řádu v Poslanecké sněmovně. Na začátku našeho působení v Parlamentu jsme slíbili občanům, že nebudeme pletichařit, politikařit a podvádět. Stejným štítem se kryly všechny ostatní politické strany a hnutí. A výsledek? Poté, co se podařilo prohlasovat novelu zákona o snížení daně z nafty a benzínu díky hlasům opozice včetně Úsvitu a 17 členů ČSSD se ukázalo, že vládní koalice pracuje se stále stejnými zbraněmi, které se hodí tu ODS či TOP09, tu ČSSD, KDU-ČSL a nově i hnutí ANO.Výsledkem toho je, že Sněmovna je zablokovaná náhlým procitnutím poslance Šincla, kdy byli o náhlé přestávce „zlobiví poslanci ČSSD" náležitě zmasírováni, a po brutálním zneužití jednacího řádu, kdy bylo úsloví o podání námitky k hlasování „neprodleně po hlasování" vyloženo předsedou Sněmovny Hamáčkem ve významu 1,5 hodiny po hlasování (přičemž se mezitím už hlasovalo o něčem jiném!), bude vyvoláno nové hlasování. Kýžená úleva pro naše občany i podnikatele ve formě snížení ceny pohonných hmot tak nejspíš nepřijde a věci budou ponechány tak, jak jsou.Úsměvně tak působí i strach Poslanecké sněmovny o to, svěřit další projednávání tohoto zákona Senátu. Již několikrát v minulosti jsme slyšeli prohlášení premiéra Sobotky, že jednání svých senátorů nemá pod kontrolou.Konstatujeme, že doteď, přes proklamace, sliby a prohlášení o dramatických úsporách a změnách k lepšímu, se nestalo zhola NIC.Prvními nejistými krůčky k lepšímu mohlo být dnešní odhlasování snížení cen nafty a benzínu.

Související

Andrej Babiš

Babiš kvůli migračnímu paktu zaútočil na Fialu s Rakušanem

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Více souvisejících

Poslanecká sněmovna Tomio Okamura spotřební daň

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy