ČSSD se distancuje od inzerátu na prodej Lannova paláce

Předseda sociální demokracie Michal Šmarda se distancoval od inzerátu, který nabízí k prodeji Lannův palác v centru Prahy za 200 milionů korun. ČTK řekl, že ČSSD nemá s inzerátem nic společného a varoval před tím, aby na něj zájemci reagovali. Ve vyjádření pro server iDNES.cz uvedl, že o případném prodeji Lannova paláce v pátek jednalo předsednictvo strany, inzerát je ale "fejk".

Deník Právo dnes napsal, že ČSSD se snaží budovu v sousedství svého stranického sídla Lidového domu prodat. Podle inzerátu dostupného na webu je budova k dispozici za 200 milionů korun. Šmarda ČTK řekl, že s inzerátem nemá ČSSD nic společného a žádný nepodávala. Za vystavením inzerátu podle něj může být podvodník.

O řešení dluhů a případném prodeji paláce jednalo podle Šmardy v pátek předsednictvo strany. "Přijalo usnesení, že máme pokračovat v přípravě prodeje. Byly pro to asi dvě třetiny z přítomných členů předsednictva," řekl Šmarda portálu iDNES.cz. Palác má v pronájmu od roku 2014 společnost Pensum z holdingu Finep, která má podle Práva o koupi budovy zájem.

"Nabízíme k prodeji exkluzivní nemovitost nárožní budovu Lannův palác. V novogotickém stylu stojící na rohu ulic Hybernská (č. 9) a Havlíčkova (č. 1) naproti budově Masarykova nádraží na Novém Městě, Praha 1. Budova je po kompletní rekonstrukci ve vynikajícím stavu. Aktuálně s nájemcem společnosti Finep. Budovu možno přenechat se smlouvou na 10 let s touto společností. Nebo při vyplacení investice lze smlouvu vypovědět," píše strana v inzerátu.

Prodejem chce strana smazat největší dluh spojený s úvěrem u Fiobanky. Palác má v pronájmu od roku 2014 společnost Pensum z holdingu Finep, která má podle deníku o koupi budovy zájem. 

ČSSD ale chce oslovit i další zájemce s tím, že pokud by někdo nabídl větší částku, strana se zkusí dohodnout na řešení s nájemcem i bankou. V úvahu podle serveru přichází i přenechání nájemní smlouvy novému majiteli.

Související

Zdeněk Koudelka Rozhovor

25 let od opoziční smlouvy. Navzdory nálepkování zajistila stabilní vládu a snížila schodek rozpočtu, míní Koudelka

Před čtvrtstoletím, 9. července 1998, uzavřely dvě tehdy nejsilnější tuzemské politické strany Smlouvu o vytvoření stabilního politického prostředí v České republice, známou jako opoziční smlouva. Výsledkem byla jednobarevná vláda vítěze voleb, ČSSD vedené Milošem Zemanem, tolerovaná druhou stranou v pořadí, ODS v čele s Václavem Klausem. Ačkoliv se proti tomuto uspořádání kriticky vymezovaly menší politické subjekty a část veřejnosti i médií, mezi voliči ČSSD a ODS mělo nezanedbatelnou podporu, uvádí v rozhovoru pro server EuroZprávy.cz politolog a právník Zdeněk Koudelka. 

Více souvisejících

ČSSD

Aktuálně se děje

před 43 minutami

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 11 hodinami

včera

včera

včera

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

Zdroj: David Holub

Další zprávy