Foldyna to schytal z vlastních řad: Naprosto selhal. Šíří nenávist k Romům a migrantům

Poslanec Jaroslav Foldyna je pro některé sociální demokraty dál trnem v oku: podle šéfa pražské buňky ČSSD Petr Pavlík mu to pořádně spočítal. Podle něj jsou Foldynovy útoky na  ministra zahraničí Tomáše Petříčka a ministryni práce Janu Maláčovou jen jakousi formou sebepropagace.

ČSSD na tom podle průzkumů není příliš dobře. Strana podle agentury Median spadla v srpnu z červencových osmi procent na 6,5 procenta. Podle Jaroslava Foldyny za výsledky strany mohou mimo jiné ministři Tomáš Petříček a Jana Maláčová. Dlouhodobě kritizuje i pražskou ČSSD.

S tím ale Pavlík nesouhlasí. „V případě Jardy Foldyny jde jen o sebepropagaci, potřebu číst své jméno v novinách a nálepkovat všechny, kterých se bojí, protože mají jiné názory než on,“ tvrdí šéf pražské buňky.

Foldyna podle něj šíří nesnášenlivost. „Ať už jde o gaye a lesby, Romy, migranty, nebo některé soc. dem., kteří nesdílí jeho ustrašený styl a pohled na svět.“ nešetří kritikou Pavlík v rozhovoru pro Novinky.

Podle něj má Foldynova kritika Petříčka a Maláčové ještě jeden důvod. „A to ten, že jsou to úspěšní místopředsedové, kteří jsou velice pracovití. Jarda Foldyna byl také místopředseda ČSSD, ale naprosto selhal, protože soutěžil s Jiřím Zimolou o putovní medaili Michala Haška v tom, kdo víc uškodí soc. dem. v médiích,“ rýpnul si.

Foldyna se podle Pavlíka ideově naprosto rozchází s hodnotami ČSSD. „Žádný soc. demokrat by nešel na setkání s šéfem DSSS Tomášem Vandasem,“ upozornil. „Základními principy soc. dem. jsou tolerance, rovné zacházení s lidmi, solidarita. V čem je Jarda Foldyna solidární nebo tolerantní? On se každého, kdo je jiný, snaží onálepkovat a pomluvit. Žádný normální bílý heterosexuální muž se necítí ohrožen žádným pochodem gayů, a už vůbec ne ve své sexualitě. Jestli něco ohrožuje heterosexuální rodinu, tak je to mladá hezká kolegyně na pracovišti,“ vysmál se stranickému kolegovi Pavlík.

Předsednictvo už prý o vyloučení Foldyny mluvilo. „Jarda Foldyna zastupuje v ČSSD jen sebe, nikoho jiného. Ale problém je, že pokud ho má někdo vyloučit, tak jeho Ústecký kraj. A ten je nyní rozvrkočen z vlády a vylučovat nikoho nechce,“ posteskl si.

Naopak mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček se na sociálních sítích Foldyny zastal. „Jaroslav Foldyna je echt sociální demokrat, který jako jeden z posledních drží hodnoty opravdové levice. Levice lidí, ne médií, neziskovek, ideologů, podržtašků a cenzorů.,“ oponuje Pavlíkovi Ovčáček.

Související

Organizátoři připravují protivládní protest na Václavském náměstí. (23.3.2024)

Na protivládní demonstraci v Praze dnes promluví Hašek či Foldyna

Tisíce lidí se v sobotu odpoledne sešly na protivládní demonstraci na Václavském náměstí v Praze, za kterou stojí mimoparlamentní strana PRO v čele se svým předsedou Jindřichem Rajchlem. Ten pozval k mikrofonu například dva někdejší výrazné sociálnědemokratické politiky.
Jaroslav Foldyna

"Česko proti bídě." Na Rajchlově akci vystoupil i Foldyna z SPD, lidé došli k úřadu vlády

Tisíce lidí dnes v centru Prahy demonstrovaly proti vládě premiéra Petra Fialy (ODS). Demonstranti se nejprve shromáždili na Václavském náměstí, poté prošli městem ke Strakově akademii, kde sídlí vláda. Ohlašovaný živý řetěz kolem budovy nakonec nevytvořili, někteří z protestujících se ale chystají u úřadu vlády nocovat. Protest neprovázely významnější konflikty.

Více souvisejících

Jaroslav Foldyna Petr Pavlík (ČSSD) ČSSD

Aktuálně se děje

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy