Kauza Jágr a vyznamenání pokračuje: Hokejista se dočkal politického zastání

Hokejista Jaromír Jágr, který čelil kritice za to, že z rukou prezidenta Miloše Zemana převzal 28. října na Pražském hradě státní vyznamenání, se dočkal zastání. Podporu mu vyjádřil třeba někdejší statutární místopředseda ČSSD a exhejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola.

Jaromír Jágr a dalších 42 osobností v pondělí ve Vladislavském sále převzalo z rukou prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání. Obratem se dočkal ostré kritiky.

„Ten který nosil na dresu číslo 68 jako symbol okupace, ten který umí oslovit davy a pomoci svrhnout tuhle stébáckou, proruskou hrůzovládu teď servilně přijímá státní vyznamenání a kolaboruje,“ vzkázal Jágrovi bývalý moderátor České televize a někdejší mluvčí Úřadu vlády Jan Hrubeš.

„Je mi za něj stydno. Skvělý sportovec...ale mizerný člověk," dodal Hrubeš v příspěvku, který zveřejnil na sociálních sítích. Hokejista si to ale nenechal jen tak líbit a obratem mu odpověděl. „Vy, exredaktore ČT, nemáte právo nikoho soudit, to má jen Bůh – a to vy, jak jsem si přečetl váš názor, rozhodně nejste!“ napsal na Instagramu Jágr.

Nechápe také, proč jej Hrubeš označil za mizerného člověka. „Proč? Protože jsem si převzal státní vyznamenání, které věřím, že si zasloužím,“ nechápe naštvaný Jágr. !Bůh vám odpusť,“ vzkázal na závěr svému kritikovi.

Oceněného sportovce se zastal i sociální demokrat Jiří Zimola. „Jaromír Jágr si ocenění za zásluhy bezpochyby zaslouží. Je málo jmen, která lidem ve světě připomínají, že existuje nějaké Česko. Že se najde řada "malých" lidí, kterým se této cti nikdy nedostane a svou frustraci si tak musí vybíjet jeho urážením, se dalo čekat,“ tvrdí politik.

Podle něj totiž žijeme v zemi, kde člověka jeden den vyzdvihují do nebes, aby ho druhý den zatracovali. I proto poslal Jágrovi slova podpory. „Snad vás to, Jaromíre, neodradí a kvůli pár ubožákům nezanevřete na zemi, která si vašich zásluh váží!“ doufá Jiří Zimola.

Související

Jaromír Jágr

Jágr pod palbou kladenské radnice. Město nechce dát A-týmu Rytířů pětimilionovou dotaci

Stejně jako loni, i tentokrát bude muset hokejové Kladno hájit svou extraligovou příslušnost v baráži. A právě tato skutečnost vadí kladenskému městskému vedení natolik, že A-týmu kladenských Rytířů neposkytnou dotaci ve výši pěti milionů korun. Stalo se tak poprvé od roku 2011, kdy se město rozhodlo nezahrnout tuto dotaci pro kladenský A-tým do rozpočtu. Zároveň se přímo starosta města Milan Volf (Volba pro Kladno) nechal slyšet, že by měl Jaromír Jágr skončit v čele klubu. Legendární „osmašedesátka“ v úterý v reakci na to uvedla, že se ve středu se starostou Volfem setká osobně.

Více souvisejících

Jaromír Jágr Jiří Zimola státní vyznamenání 28. října - výročí vzniku samostatného československého státu

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy