Novotný schválil zmlácení cestujícího průvodčím. Tohle následovalo

Starosta pražské části Řeporyje Pavel Novotný je znám pro své rázné a nekompromisní názory. Poté, co pobouřil část veřejnosti, když vymetl podlahu s ruskými novináři kvůli pomníku Vlasovcům, opět mnohé překvapil. Tentokrát svým názorem na incident ve vlaku Českých drah.

Na sociálních sítích se počátkem roku objevily záběry, na nichž vlakvedoucí surově mlátí cestujícího obuškem. Incident se měl odehrát loni v září a České dráhy potvrdily, že k němu v jejich spoji skutečně došlo.

Na záběrech je vidět, jak vlakvedoucí bije jednoho z cestujících obuškem, zatímco ostatní pasažéři se snaží nastalou situaci mírnit. Sám průvodčí ale už ve videu tvrdí, že ho muž napadnul jako první. A jak později ukázalo šetření, cestující měl konflikt vyvolat v podnapilém stavu.

Pavel Novotný na Twitteru na případ upozornil a nasdílel část zprávy o tom, že se cestující choval vulgárně a jako první napadnul vlakvedoucího. "Útok na cestujícího i jeho intenzitu plně schvaluji," napsal k tomu starosta.

Tím ale mnohé velmi překvapil. "Děláš si prdel?" zněl hned první dotaz, který Novotný obdržel. "Ne. Viděl jsi jen konec situace. Cestující byl opilý a začal do něj strkat první. Byl opakovaně vyzván, aby na průvodčího nesahal. Nedělám si prdel," reagoval Novotný.

"Po mě průvodčí hodně neomalenou formou chtěl zaplatit podruhé jízdné, když mu nešel načíst listek z telefonu. Přitom v tomhle případě má v první řadě volat technickou linku ČD. Střízlivý jsem zkoušel protestovat. Podle Vás jsem měl tedy dostat pár ran teleskopem přes záda? Děs," napsal další diskutující.

"Nikoli. Jednak jste byl, narozdíl od pana, v právu a také jste průvodčího nenapadl, co je to za debilní otázku," zareagoval starosta. "Tak mě zase přišel debilni ten Váš tweet, no. Ale pojďme se neurážet, ok? Myslím, že ani jeden z nás u toho nebyl, aby mohl schvalovat takhle brutální napadení. Chtěl jsem jen upozornit, že psychopaty v uniformě ČD už jsem taky zažil," opáčil diskutující.

"Železničář debil, na psychotestech by neměl projít. Schvalovat to může jen neználek," napsal Novotnému další diskutující. Ani zde si ale starosta nebral servítky. "Vůbec tomu nerozumíte, situaci hodnotíte bez znalosti souvislostí, nesnáším opilce, co na mě sahají odmítají uposlechnout klidnou výzvu, ať na mě nesahaji," odpověděl Novotný.

Řadu diskutujících upozornil na to, že viděli na videu pouze konec samotného incidentu, ne to, co mu předcházelo. I přesto se na jeho hlavu snesly nadávky. "Tak seš blbej? Zjistil sis k tomu něco víc nebo jen čteš výpověď toho psychopata?" zeptal se starosty jiný diskutující.

Související

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

Novotný je na odchodu z ODS. Vyloučit ho může výkonná rada

Nedávné výroky starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS) jsou lidsky nepřijatelné a neslučitelné se členstvím ve straně, konstatovalo předsednictvo ODS v úterý. Novotný ale členem strany pro tuto chvíli zůstává. Předsednictvo jej totiž vyloučit nemůže, tuto pravomoc má výkonná rada. 

Více souvisejících

Pavel Novotný České Dráhy

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Šestnáct žen obvinilo slavného kouzelníka Davida Copperfielda z obtěžování

Více než deset žen obvinilo amerického iluzionistu židovského původu Davida Copperfielda ze sexuálního obtěžování, k němuž mělo dojít v letech 1980 až 2014. Informoval o tom deník The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy