V Karlových Varech vznikne koalice vítězného ANO, Karlovaráků a Spolu

V Karlových Varech vznikne koalice vítězného ANO, Karlovaráků a Spolu. Strany už podepsaly memorandum o spolupráci. Nyní budou připravovat koaliční smlouvu a program na následujících čtyři roky. Strany budou mít v zastupitelstvu 23 z 35 členů.

Koalice v čele města se proti předchozím rokům téměř nezměnila, znovu ji tvoří stejné strany, jen složení rady bude mírně odlišné v důsledku posílení ANO v komunálních volbách. ČTK to dnes řekla primátorka a kandidátka na primátorku pro následující období Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

"Mluvili jsme se všemi stranami, které se dostaly do zastupitelstva, a dohodli jsme se na uzavření spolupráce s Karlovaráky a SPOLU," konstatovala Pfeffer Ferklová.

V memorandu se sice koaliční strany ještě nezabývaly konkrétními jmény, ale už je jasné rozložení zástupců stran v radě. Hnutí ANO bude mít v devítičlenné radě šest zástupců, z toho dva náměstky a primátora, Karlovaráci budou mít dva zástupce, z toho jeden bude mít funkci náměstka primátora a SPOLU bude mít jednoho radního, přičemž půjde o uvolněného zastupitele.

"Za ANO budeme na primátora nominovat mě, na náměstky Tomáše Trtka a Martina Duška," doplnila Pfeffer Ferklová. Nominace ostatních radních a uvolněných členů vedení města nechává ANO na koaličních partnerech.

Komunální volby v Karlových Varech vyhrálo ANO, získalo 14 mandátů v zastupitelstvu, které má 35 členů. Druzí skončili Karlovaráci s pěti mandáty. Třetí SPD bude mít čtyři zastupitele. Čtvrté SPOLU má čtyři mandáty, čtyři zastupitele bude mít na pátém místě KOA. Šestí jsou Piráti se dvěma mandáty. Sedmou příčku obsadí STAN se dvěma zastupiteli.Voleb se zúčastnilo 37,67 procenta voličů.

Související

Russell Crowe okouzlil diváky před hotelem Thermal jako muzikant

Russell Crowe okouzlil diváky před hotelem Thermal jako muzikant + FOTO

Australský herec Russell Crowe, který dnes převzal Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, se v Karlových Varech představil také jako muzikant. Poté, co ho odpoledne na červeném koberci přivítaly davy fanoušků a novinářů a absolvoval slavnostní zahájení, se na festivalu objevil jako zpěvák skupiny Indoor Garden Party. Zaplněnému hledišti před hotelem Thermal na bezplatném vystoupení nabídl svoji bluesrockovou a country hudbu.
Karlovy Vary

Hnutí ANO začalo v Karlových Varech jednat o vzniku koalice

Hnutí ANO, které vyhrálo komunální volby v Karlových Varech, začalo dnes jednat o vzniku koalice ve městě. Jako první přišlo na řadu hnutí Karlovaráci, které skončilo ve volbách na druhém místě. Dnes chce ANO jednat ještě s koalicí Spolu. Jde o strany, které tvořily koalici v Karlových Varech v posledních čtyřech letech. Na této platformě by vítězové chtěli začít sestavovat koalici, řekla dnes ČTK primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Více souvisejících

Karlovy Vary

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko ještě víc zvýší výrobu zbraní. Kvůli americké podpoře Ukrajiny

Ve středu ruský ministr obrany Sergej Šojgu nařídil zvýšení výroby zbraní s důrazem na urychlení dodávek pro konflikt na Ukrajině. Toto rozhodnutí přichází týden poté, co americký prezident Joe Biden podepsal nový vojenský balíček v hodnotě desítek miliard dolarů jako pomoc pro Kyjev.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy