Válka, dorazí uprchlíci, Češi je nechtějí, prasárna, machři... Kvůli Trumpovi je u nás veselo

Expředseda Strany zelených Matěj Stropnický aktivně hodnotí následky útoku amerických sil na velitele íránských jednotek Kásima Sulejmáního. Podle něj může hrozit nová uprchlická vlna.

V pátek Američané zabili u Bagdádu klíčového íránského generála Kásema Solejmáního a další osoby, včetně člena vedení vlivných iráckých milicí Abú Mahdího Muhandise. Spojené státy čelí v posledních dnech ze strany Íránu výhrůžkám tvrdou odplatou.

Útok rozdělil veřejnost na dva tábory. Zatímco jedni ho schvalují, podle druhých je nepřípustný. A tento názor zastává i Matěj Stropnický. Svěřil se s tím na sociální síti.

"Špinavý Trumpův atentát, normální teroristická prasárna to je. To je asi ta politika "řešíme migraci v zemích původu". Přátelům svévolných teroristických útoků našich drahých spojenců nabízím srovnáníčko: třeba kdyby teď dronem zapích Putin generála Pavla. To by byla mela. Myslím, že třeba Jakuba Jandu by museli hospitalizovat, jak by křičel, že to říkal," napsal s odkazem na analytika Evropských hodnot.

V reakci na nastalou diskuzi, která celý víkend hýbe internetem, přidal další komentář. "Fascinuje mě, jak naši liberálové obhajují Trumpův íránský atentát. To bude zas pohoršení, až z něj vzejde válka, dorazí uprchlíci a lidi u nás je nebudou chtít přijmout, že? To zas bude divení, že nechtějí nést následky machrování jednoho šílence, toho času prezidenta USA, a jeho malinkých českých protomachýrků?" ptá se.

"Vy, kdo tohle šlapání po mezinárodním právu a zneužívání síly nejsilnějším obhajujete, nemáte právo chtít po ostatních, aby nesli následky. Tak jen abychom v tom měli jasno už teď," dodal Stropnický.

Související

Více souvisejících

Írán Matěj Stropnický

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 28 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy