Rodina se ze smrti šikanované učitelky nemůže vzpamatovat

Praha - Televizi Nova se podařilo získat výpověď příbuzné učitelky, kterou šikanovali žáci střední průmyslové školy v pražským Malešicích. Podle ní se rodina z její smrti stále nemůže vzpamatovat a to, co musela prožívat při vyučování, je pro všechny nepochopitelné. Skandální videa šikanované učitelky vyvolala vlnu debat o selhání vedení školy.

"Jsme šokovaný, to, co jsme viděli na těch videích, to přece nemůže nikdo přejít. To nebylo samo sebou a ona byla klidná, nebo kdyby to bylo náznak, že se rozčiluje nebo něco, ale ona byla úplně apatická," sdělila příbuzná učitelky.

Nikdo z okolí paní Ludmily o hrůzách, které jí ve škole připravili tři studenti, nevěděl, včetně její nezletilé dcery. "Ona to nedala na sobě znát vůbec. Já se vžívám do její situace a ta asi nebyla lehká," doplnila příbuzná.

Otřesné záběry teď řeší nejen zřizovatel školy, inspekce, ale i policie, a politici. "Já pochybuju, že ta škola o tom nevěděla, protože ta doba, po kterou se to dělo, to by museli být slepí a hluší, v takovém případě tam nikdo z vedení nemají co dělat," sdělila Miroslava Němcová z ODS.

Rozpoutala se ale i debata, zda učitele nechránit statusem veřejného činitele či snížením trestní odpovědnosti mladistvých. "Nejjednodušší by bylo, kdyby soudci v případě útoku na učitele přihlíželi k tomu, že útok na učitele v sobě skrývá vyšší společenskou nebezpečnost a tresty by byly přísnější," stálo v sms od ministra financí Andreje Babiše.

Rodina zemřelé učitelky teď jen doufá, že v otřesné kauze budou všichni spravedlivě potrestáni.

Související

Více souvisejících

šikana škola Andrej Babiš

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy