Hudebník zpívá o Zemanovi: Radši toho staříka vypípejte celého +AUDIO

Praha - Miloš Zeman se díky své vulgární mluvě dostal nejen do zahraničního tisku, ale i do textu písně zpěváka Xindl X. Ten svůj názor na prezidentovo vyjadřování dosti jasně vysvětlil na Hitradiu Orion.

Prezident v neděli šokoval posluchače Radiožurnálu, když v Hovorech z Lán použil hned několik jemně řečeno vulgárních výrazů. Zpěvák a hudebník Xindl X následně svůj názor na podobné vyjadřování hlavy státu zhudebnil.

"Když prezident mluví z Lán a mluví zřejmě zlit, tak co říká ten pán, nestačí se divit lid," stojí například v textu písně Miloši, Miloši. Ta vznikla pro Hitradio Orion pro pořad Xindloviny.

Vulgární slova, která Zeman použil, se v textu objevují nepřímo všechny. Nepřímo proto, že jsou všechny vypípány. Posluchač si ale může velmi dobře domyslet, jaké slovo tam patří, jako například zde: "Letos dospěl k přesvědčení, že je zřejmě bžunda, když prezident v rozhlasu řekne slovo PÍP."

Podle Xindla by bylo lepší, kdyby rozhlas "toho staříka" vypípal celého a místo jeho proslovů lidé slyšeli jen ono píp. Pak by podle něj bylo všem v republice lépe.

Celou píseň si můžete poslechnout zde:

Zeman svou mluvou na sebe upozornil nejen v českém tisku, ale i v tom zahraničí. Psaly o něm deníky a servery napříč světem. Jako příklad uveďme Austrálii, Velkou Británii či Německo.

Související

Národní rada Slovenské republiky (Českou obdobou je Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky) Komentář

Moskva bližší než Praha. Mění se Slovensko na proruský satelit?

Slovenský premiér Robert Fico už mnohokrát deklaroval, že politika jeho vlády bude „nezávislá“, a že nebude loutkou Západu, ale ani Ruska. Z jeho posledních kroků se ale zdá, že je mu přece jen východní pozice bližší. Jeho reálné kroky totiž ukazují, že se zcela záměrně odklání od svých západních spojenců a nadbíhá zájmům Moskvy.  
Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Více souvisejících

Miloš Zeman Xindl X

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 12 hodinami

včera

Slováci zadrželi 14letého mladíka. Škole vyhrožoval bombou

Během policejní operace pod krycím názvem Škola zasáhla Národní kriminální agentura (NAKA) a zadržela čtrnáctiletou osobu kvůli podezření ze šíření poplašné zprávy. Uvedla tisková agentura TASR.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy