Zemanová promluvila: Bylo mi do pláče. Co se stalo?

Praha - Události 17. listopadu, které se z oslav 25 let od sametové revoluce změnily v demonstrace proti prezidentu Miloši Zemanovi, doprovázely pověstné červené karty i létající vejce, rajčata a další předměty. Jak tato událost působila na první dámu Ivanu Zemanovou?

"Sledovala jsem přímý televizní přenos a opravdu mi bylo do pláče. Přišlo mi to neskutečně nedůstojné, byla to velká ostuda za přítomnosti čtyř zahraničních prezidentů," řekla Deníku Ivana Zemanová.

Přemýšlí také nad připraveností celé akce. a sama sebe se ptá, jestli je normální, aby Čech šel na demonstraci s anglicky psaným plakátem. "Fakt je, že Miloš se nikdy nebál, vždy říkal i nepopulární věci nahlas. Naopak vždy sledoval prosperitu naší země, kde bude dost pracovních příležitostí a bude se dobře žít," podotkla.

Řeč přišla také na vulgarismy v pořadu Hovory z Lán, kde se Zeman velmi osře vyjádřil na adresu punkové kapely Pussy Riot. "Myslím, že není důvod se jich zastávat a nějak je oceňovat. Proto se Miloš vyjádřil takhle tvrdě, chtěl poukázat na to, že nemají nárok se titulovat jako disidentky," dodala.

Související

Národní rada Slovenské republiky (Českou obdobou je Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky) Komentář

Moskva bližší než Praha. Mění se Slovensko na proruský satelit?

Slovenský premiér Robert Fico už mnohokrát deklaroval, že politika jeho vlády bude „nezávislá“, a že nebude loutkou Západu, ale ani Ruska. Z jeho posledních kroků se ale zdá, že je mu přece jen východní pozice bližší. Jeho reálné kroky totiž ukazují, že se zcela záměrně odklání od svých západních spojenců a nadbíhá zájmům Moskvy.  
Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Více souvisejících

Miloš Zeman Ivana Zemanová

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 1 hodinou

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

včera

včera

Policie obvinila muže z vraždy v Plzni. Oběť dnes v nemocnici zemřela

Policie ve středu obvinila sedmatřicetiletého muže z místní komunity bezdomovců z vraždy, kterou se plzeňští kriminalisté zabývají od úterního odpoledne. Pobodaná žena dnes podlehla svým zraněním v nemocnici. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy