Ringo Čech se postavil za Zemana: Ku*vy jsou ku*vy, ku*da, debilové, Schwarzenberg

Praha - Zpěvák, textař, herec, spisovatel a muž mnoha dalších povolání František Ringo Čech se postavil za svého přítele Miloše Zemana. Tvrdí, že si sice některými svými výroky naběhl, ale léčba šokem podle něj zapůsobila, zejména proto, že to nikdo nečekal.

"Miloš si naběhl na desítku, můj kamarád, prezident, skvělej člověk, že nazval ku*vy ku*rvama! To Češi neradi. Pussy Riot je prostě řvoucí ku*da! Ať děláš co děláš! Překlad je překlad! Když to řekne Angličan, tak furt je to řvoucí ku*da, akorát on to říká anglicky. Miloš říká to, co si myslí, nazývá věci pravými jmény, proto ho mám taky rád. Tzv. si naběhl na desítku, nahrál všem svým nepřátelům. Jak to bylo připravený! Jak se toho chytli! Už měli bedny s kartičkama červenejma, už je rozdávali natisknutý a do Miloše! Měl bejt opatrnější," ohodnotil nedávnou Ringo Čech nedávný projev prezidenta Zemana v Hovorech z Lán.

Zeman podle jeho názoru umí pracovat s médii, ale "kašle na to" a novináři opovrhuje.  "Řekl o nich, že jsou žumpa. V mnoha případech měl pravdu, samozřejmě ne všichni, někteří novináři jsou skvělí, stejně jako jsou novináři špatný, jako ve všech oborech jsou mistři i debilové. Několikrát jsem se ho zastal, ale ta hysterie byla obrovská! Dokonce jsem to přirovnal, Miloš, to je reprezentant národa, prostýho lidu. Je to táborský hejtman jako Jan Žižka. A Schwarzenberg, to je prostě panská jednota, to je služebník císaře Zikmunda, tý lišky ryšavý. Takže vlastně takový střetnutí husiti a Zikmundovci. Snad takovýhle přirovnání," tvrdí na svém webu zpěvák.

Všiml si i následných reakcí na Zemanova slova, které označil za histerii. "A hned sundávali obrázky prezidenta, takoví uprděnci! Hysterie hrozná. Je to smutný, že tenhle národ neumí demokraticky přijmout porážku. To zas my slávisti, musím říct, prostě prohrajeme, mrzí nás to a jdeme domů. Nezuříme, neintrikujeme, nic nepodnikáme, ať si políběj prdel a před tím si jí můžou vytřít těma červenejma kartama!" vzkazuje zpěvák.

Léčba šokem 

Následně zpěvák přiznává, že léčba šokem z úst prezidenta Zemana podle něj zapůsobila. "Za prvé to od něj nikdo nečekal a za druhé zhatil propagandu Pussy-Riot, kterou když nic na Rusy neměli, tak použili tyto sexuchtivé poběhlice jako zástěrku pro lidská práva. Zeman jedním rozhovorem zbořil tu farizejskou bublinu i za cenu zuřivé kampaně proti němu, naší mediální žumpy," podotkl.

"Buďte si jisti, že až to lidé pochopí, tak jeho obliba raketově poroste. Nazývat věci pravými jmény a odhalovat podpásovky na lidi se musí jedinou a stejnou zbraní jako používají oni proti lidu. Čím víc se budou v tom media hrabat, tím víc se budou připomínat hrubosti a vulgarity jeho rivalů, které by možná byly zapomenuty. Psychologický tah na jedničku. Kdyby to řekl obaleně, tak by to vyznělo do prázdna. Tak jen se hýbejte škatulata ať je nějaká legrace a Zeman se asi směje nejvíc," dodal.

Zamyslel se také nad tím, jací lidé vlastně ve své podstatě jsou. "Rozčiluje nás, když politik použije to nejtrefnější slovo pro popis daného stavu, byť ho označujeme jako vulgarismus, ale sami ho běžně používáme k označení různých věcí a stavů a to i před dětmi. Kvůli tomuto je část národa ochotna jít i demonstrovat. Ale že nám jiní politici kulantně lžou do očí a veřejně nás okrádají, tak s tímto jsme spokojeni, to na demonstraci není. Všichni krásně mlčíme. Jen tak dál a budeme se mít dobře," píše Ringo Čech.

Závěrem přiložil krátký citát: "Lépe šťavnatým slovníkem pravdu vyjeviti nežli vzletným slovem lež vysloviti...!"

Související

František Ringo Čech

František Ringo Čech je po mrtvici v nemocnici

Česko si od nedělního večera dělá strach o jednu z nejzábavnějších osob v českém šoubyznyse. František Ringo Čech, který má letos v létě oslavit kulaté 80. narozeniny, je podle dostupných informací v ohrožení života.

Více souvisejících

František Ringo Čech Miloš Zeman

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Markéta Pekarová Adamová

Pekarová Adamová vyrazila do Pobaltí. Lotyšsko dá čtvrt miliardy na munici pro Ukrajinu

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) navštívila v rámci baltské cesty Lotyšsko. V Rize jednala s předsedkyní parlamentu Daigou Mieriņou o dalších způsobech podpory Ukrajiny a s premiérkou Evikou Siliņou o bezpečnostní i ekonomické spolupráci. Na místní vojenské základně navštívila také české vojáky pomáhající chránit východní křídlo NATO.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

ODS rozhodne o osudu Pavla Novotného až po eurovolbách

Výkonná rada ODS bude v úterý 11. června rozhodovat o osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného, jemuž kvůli některým vyjádřením hrozí vyloučení z vládní strany. Informovala o tom agentura ČTK. Rozhodnutí tak padne až po volbách do Evropského parlamentu. 

před 4 hodinami

Princ William se svou rodinou

Princ William obstál v těžké zkoušce. Spekulace jeho ženě na zdraví nepřidaly

Britskou monarchií v prvních měsících letošního roku otřásly diagnózy, které si vyslechli král Karel III. a princezna Kate. U obou členů královské rodiny byla odhalena rakovina. Oporou jim samozřejmě jsou nejbližší, důležitá je zejména role prince Williama. Následník trůnu se ale s atmosférou v Británii vyrovnával dost těžce. 

Aktualizováno před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 9 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Rakušané se v Praze postarali o další senzaci, připsali si historické vítězství nad Finskem. Švédové překvapení nepřipustili

Dívat se na zápas hokejového MS v Česku, ve kterém hrají rakouští hokejisté, se hokejovým fanouškům vyplatí. Poté, co dokázali dostáhnout duel s Kanadou do prodloužení poté, co ve třetí třetině nastříleli pět branek, nyní zaskočili dalšího favorita turnaje a o Finy. Ti sice vedli 2:0, jenže vedení postupem času ztratili a co víc, v poslední vteřině dokázali zápas otočit zásluhou své životní trefy Benjamina Baumgartnera, který se postaral o rakouskou historickou výhru nad tímto severským soupeřem. To Švédové nadále jedou na vítězné vlně a po zdolání Kazachstánu 3:1 už se o nich může pomalu mluvit jako o čtvrtfinalistech.

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Víkendové počasí: Teplejší bude neděle, vyplývá z předpovědi

Přes dvacet stupňů vyšplhají nejvyšší teploty během nadcházejícího víkendu. Teplejším z volných dní bude neděle, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Maxima o víkendu překročí dvacítku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy