Huml zase šije do Kvitové: Pobyt na oko v Monaku je prostě podvod

Praha - Poslanec ČSSD Stanislav Huml opět víří vody a veřejně vyzývá v současnosti nejlepší českou tenistku Petru Kvitovou, aby své výhry danila v České republice.

Petra Kvitová po svém vítězství na Wimbledonu získala nemalé peníze. Český rozpočet z nich ale nic neviděl. Kvitová má totiž trvalý pobyt hlášen v Monaku, přestože je stále českou občankou. Evropská legislativa říká, že se peníze daní ve státě, kde člověk bydlí bez ohledu na státní příslušnost.

Stanislav Huml tehdy tenistku ostře kritizoval a dokonce navrhl, že by úspěšná sportovkyně měla přijít o české občanství. Teď se na Facebooku k celé věci vrátil.

"Pevně doufám, že Petra Kvitová dostane rozum a nepodlehne hloupým radám, které před rokem vyslyšela. Ještě má čas postupovat podle práva a danit doma. Výhry má zdaněny na místě a na většinu z nich se vztahuje zákaz dvojího danění, doma již daněny nebudou," uvedl poslanec ČSSD.

Pobyt na oko, tedy to, že má bydliště hlášeno v Monaku, které patří mezi daňové ráje, označuje za podvod. "Morální stránku věci nelze nechat stranou. Není normální odmítat se podílet na důchodu svých učitelů, odmítat přispět na infrastrukturu země, kde jsem se narodil a kde chci dožít, a kde žijí moji blízcí. Na infrastrukturu, kterou plně využívá," dodal Huml.

Kvitové vzkazuje, že by mohla dopadnout jako jiný slavný tenista Boris Becker. Ten doplatil na německou legislativu, která lidem, kteří odvádějí daně v jiném státě, umožňuje pobyt v Německu maximálně na dobu 183 dní v roce. Becker ale přiznal, že trvale žije v Mnichově, přestože bydliště má hlášeno jako Kvitová v Monaku. Tenista tak musel doplatit miliony na daních.

Související

Zdeněk Ondráček na Donbasu

Ondráček je ve všem nevinně? Komunista se dočkal nečekaného zastání

Ministr zahraničí Tomáš Petříček, premiér Andrej Babiš i zahraniční výbor Poslanecké sněmovny se distancovali od cesty komunisty Zdeňka Ondráčka do mezinárodně neuznávané Doněcké republice. Komunista, který se sešel s hlavou tamních separatistů ale trvá na tom, že šlo o soukromou návštěvu, kterou nemusí vysvětlovat. Přestože se na něj valí kritika, dočkal se i zastání.

Více souvisejících

Stanislav Huml Petra Kvitová

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 37 minutami

před 48 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy