Huml podal stížnost na veřejnoprávní ČTK

Praha - Poslanec Stanislav Huml (ČSSD) měl podle agentury ČTK požádat o sesazení stranických kolegů Jana Mládka, Lubomíra Zaorálka a Martina Stropnického z hnutí ANO. Text, který včera zveřejnila agentura, ale podle Humla není pravdivý a rozhodl se podat stížnost k předsedovi Rady ČTK.

Ve zprávě, kterou Česká tisková agentura vydala ve čtvrtek se píše: "Poslanec koaliční sociální demokracie Stanislav Huml je přesvědčen, že by z vlády měli okamžitě odejít jeho straničtí kolegové Jan Mládek a Lubomír Zaorálek i Martin Stropnický z hnutí ANO. Ministři průmyslu a obchodu, zahraničí a obrany by podle něj měli skončit kvůli tomu, že nejméně jedna česká firma dodávala zbraně na Ukrajinu. Poslanec známý svým proruským postojem se tak dnes vyjádřil na facebooku."

Podle Humla se jedná o "poměrně závažné sdělení se kterým byl během dne konfrontován ministr Mládek a díky senzacechtivému titulku jej přebralo značné množství médií: Echo 24, Radiožurnál, Eurozprávy.cz, zprávy E15 a blesk.cz. Dnes 20.2. se text objevil i v tištěných Hospodářských novinách."

Poslanec ale na svých webových stránkách upozornil, že celá situace se odehrála jinak. "Jde o perex. Text není můj, ale autora článku na který upozorňuji a který je pod textem jak vidíte podepsán. Kdyby redaktor článek otevřel a přečetl, snadno by to zjistil. A vyjmout z perexu jen polovinu textu a nesdělit veřejnosti to podstatné o dvojím metru z druhého odstavce zvyšuje pravděpodobnost, že šlo o úmyslnou manipulaci," píše Huml.

Ohrazuje se tak proti textu, který zveřejnila agentura s tím, že text příspěvku publikovaný na sociální síti facebook nebyl jeho, ale autora článku, na který poslanec odkazoval. "Podávám tímto stížnost, tvrdím, že postup redaktora ČTK byl v rozporu se zákonem. Zpráva rozhodně není objektivní, je lživá i v opravené verzi, když není uveden autor jehož výrok byl zkrácen. Postupem ČTK se cítím být poškozen. Stejně byl poškozen autor textu, poškozeni byli koneckonců i tři ministři vlády, které podle kachny ČTK vládní poslanec vyzývá k demisi," uvedl Huml.

Související

Zdeněk Ondráček na Donbasu

Ondráček je ve všem nevinně? Komunista se dočkal nečekaného zastání

Ministr zahraničí Tomáš Petříček, premiér Andrej Babiš i zahraniční výbor Poslanecké sněmovny se distancovali od cesty komunisty Zdeňka Ondráčka do mezinárodně neuznávané Doněcké republice. Komunista, který se sešel s hlavou tamních separatistů ale trvá na tom, že šlo o soukromou návštěvu, kterou nemusí vysvětlovat. Přestože se na něj valí kritika, dočkal se i zastání.

Více souvisejících

Stanislav Huml ČTK

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy