Tahle Babišova hláška prý vejde do dějin

Praha - Politický komentátor Miroslav Macek tentokrát ministra financí Andreje Babiše nešetřil. Zaujaly ho totiž Otázky Václava Moravce, v nichž byl Babiš jedním z hostů.

"Chvíli jsem po několika letech koukal na Otázky Václava Moravce a musím říct, že od doby Miroslava Sládka neměla česká politika takovou komediální šmíru jako je Andrej Babiš. Jeho stokrát opakovaná hláška „Já s tím nemám problém!" vejde určitě do teatrálních dějin... Bohužel vstupné, které zaplatíme v toku času za tuto smutnou frašku, bude velmi, velmi vysoké... Pozvat pak dva agenty StB do jednoho diskusního pořadu je také „odvážný" dramaturgický počin..." píše ostře Macek.

"Česká televize přinesla v minulém roce o Miloši Zemanovi 51 pozitivních zpráv a o Bohuslavu Sobotkovi 22. Naopak negativních zpráv o prezidentovi bylo 388 a o premiérovi 179. Myslím, že to dokonale vyjadřuje vztah redaktorů ČT k výše uvedeným lidem - a od spacákové revoluce jim přece „veřejnoprávní" ČT v podstatě patří," glosuje na webu Viditelný Macek komentátor.

Za pár dnů vejde na Slovensku do praxe daňová licence. "Podnikatel, který v minulém roce nevytvořil žádný zisk, zaplatí pokutu s názvem „daňová licence". Ta bude v závislosti na obratu a na tom, zda je podnikatel plátce DPH či nikoliv, ve výši 480 - 2880 Euro.. Že jste první roky podnikání hodně investovali? Že jste na čas utlumili podnikání kvůli nemoci či mateřské? Nezájem! Budete po zásluze potrestáni, neboť jste sprostí podezřelí z daňových úniků," naštval se Macek.

Komentátor následně podotýká, že s názory poslance Stanislava Humla nesouhlasí v podstatě nikdy, tentokrát jeho poznámce k přejezdu amerických jednotek Českem ale nemůže upřít jedovatý humor: "Protože pojedou cestou na západ, pak jde logicky o nácvik ústupu. I to je třeba cvičit."

"Protikorupční policie navrhla státnímu zástupci obžalobu kvůli způsobu uzavření smlouvy o smlouvě budoucí mezi Všeobecnou zdravotní pojišťovnou (VZP) a protonovým centrem z roku 2006, kterou uzavřel Rathem dosazený nucený správce VZP Pečenka. No konečně!" komentuje další událost.

"Exministr zdravotnictví Leoš Heger si vzpomněl na komunistické heslo „Každému podle jeho potřeb", jen zapomněl na to, že potřeba zdravotní péče je nezastropená a tudíž nekonečná, a tudíž pravil: „Ze zdravotního pojištění by mělo být nemocnému člověku hrazeno prakticky vše, co jeho zdravotní stav vyžaduje"," glosuje dále.

Související

Václav Klaus

Proč ODS doopravdy vyloučila Klause mladšího? Exprezident Klaus se dopálil. A není jediný

Vedení ODS se definitivně zbavilo Václava Klause mladšího. Poslanecký klub před pár dny uvedl, že Klaus dlouhodobě poškozuje stanu a vyzval jej proto k odchodu, to ale poslanec odmítl. Nakonec byl vyloučen. Svého syna se zastal exprezident Václav Klaus i jeden ze zakladatelů ODS Miroslav Macek. Naopak expředseda strany Miroslav Topolánek se domnívá, že Petr Fiala jinou možnost ani neměl.

Více souvisejících

Miroslav Macek Andrej Babiš Stanislav Huml

Aktuálně se děje

před 15 minutami

Aktualizováno před 22 minutami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 38 minutami

Aktualizováno před 54 minutami

před 54 minutami

před 2 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Medvěd na Slovensku opět zaútočil na člověka. Šlo o houbaře

Útoků medvědů na lidi na sousedním Slovensku nadále přibývá. Na prvního máje došlo k napadení houbaře v okrese Banská Bystrica. Muž dokázal prchnout do bezpečí, po ošetření byl propuštěn do domácího léčení. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy