Vondráčková prohrála: Kubišová za zrušené turné platit nemusí, rozhodl ÚS

Brno - Marta Kubišová nemusí platit Agentuře MM Praha 1,38 milionu korun kvůli zrušenému turné tria Golden Kids. Stížnost agentury, která zastupuje zpěvačku Helenu Vondráčkovou, pokládá Ústavní soud za neopodstatněnou.

Turné Golden Kids se mělo uskutečnit v roce 2008 ke 40. výročí tria, ve kterém kromě Vondráčkové a Kubišové působil ještě Václav Neckář. Umělci se nakonec nedohodli na podmínkách. Podle Kubišové byla příprava chaotická. Ve sporu se na stranu Kubišové postavila řada osobností kulturního i veřejného života.

ÚS dospěl k závěru, že stížnost prakticky jen opakuje argumenty, s nimiž se už vypořádaly soudy prvního i druhého stupně. Postupovaly při tom v mezích zákona a vlastní právní názory dostatečně odůvodnily. ÚS připomněl, že může korigovat jen nejzávažnější excesy - a žádný takový v kauze nezjistil.

"Skutečnost, že soudy ve svých rozhodnutích vycházely z právního názoru, s nímž se stěžovatelka neztotožňuje, sama o sobě odůvodněnost ústavní stížnosti nezakládá," stojí v usnesení senátu se zpravodajem Vladimírem Sládečkem.

Podle agentury Kubišová neoprávněně ustoupila od ústní dohody o turné, a způsobila tím protistraně škodu. Pražské soudy ale dospěly k závěru, že k právoplatnému uzavření písemné ani ústní smlouvy nikdy nedošlo. Jednatelem agentury je Martin Michal, manžel a manažer Vondráčkové.

Související

Vondráčková, Helena

Marie Poledňáková? Zemřela úžasná osoba, která dovedla pobavit národ, vzpomíná Vondráčková

Marie Poledňáková, autorka slavných komedií s Tomášem Holým nebo filmu S tebou mě baví svět, zemřela v úterý ve věku 81 let. Na přelomu 70. a 80. let natočila několik komedií, které jsou u diváků oblíbené dodnes. Zasloužily se o to zejména televizní snímky Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Největší úspěch ale slavil S tebou mě baví svět.

Více souvisejících

Helena Vondráčková Marta Kubišová Ústavní soud ČR

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy